5 digitale tools die je leven als freelancer leuker maken

5 digitale tools die je leven als freelancer leuker maken

De avontuurlijke ondernemer laat zich niet tegenhouden door roerige tijden. En dat is te merken: het afgelopen kwartaal hebben maar liefst 80.000 ondernemers een bedrijfje opgericht, voornamelijk eenmanszaken. De zzp’er houdt zich het liefst bezig met datgene waarmee hij of zij zich heeft ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Om je geen zorgen te hoeven maken over geld of belastingen, is het handig om overzicht en ademruimte te creëren voor jezelf. De onderstaande vijf digitale tools maken je zzp-leven een stuk aangenamer. En leuk meegenomen, alles voor een zacht prijsje.

Blinkist

Boeken lezen? Daar heeft toch niemand tijd meer voor? Dat klopt, en daarom is Blinkist juist zo fijn. De app vat het beste uit non-fictieboeken en podcasts voor je samen, en brengt je in een kwartiertje op de hoogte van de belangrijkste hoofdpunten en ideeën uit een boek. De lectuur is onderverdeeld in 27 categorieën als ‘carrière en succes’, ‘persoonlijke ontwikkeling’ en ‘motivatie en inspiratie’. Met een catalogus van meer dan 4500 bestsellers ben je wel even zoet, maar ook weer niet de rest van je leven. 18 miljoen mensen gingen je voor.
Bij een jaarabonnement (zijn de eerste 7 dagen gratis en) kost het je €6,67 per maand.

DigiBTW

Als zelfstandige zijn er vier belangrijke thema’s om regelmatig te checken bij jezelf: facturatie, administratie, inzicht en geen rompslomp. Laat dat nou net de vier basisblokken zijn waar DigiBTW mee werkt. DigiBTW is een compleet en gebruiksvriendelijk boekhoudpakket voor een tientje per maand. Je maakt fraaie factuurtjes met de handige editor, doet je btw-aangifte voortaan altijd op tijd, regelt de automatische afschrijvingen en houdt het overzicht in duidelijke dashboards. Ook op je mobiel. Handig!
€10 per maand.

Lees ook:  How to: hoe kleine (interieur) aanpassingen een groots effect kunnen opleveren

Headspace

Als freelancer zijnde komt het vooral aan op jezelf. Jij moet het doen, anders heb jij niks te eten volgende maand. Dat is nogal een druk op je schouders, die gepaard kan gaan met stress, slapeloosheid en een gebrek aan focus. Voor al die zaken (en veel meer) kun je terecht bij Andy Puddicombe en zijn meditatie-app Headspace. Ja maar, wie gaat er nou zitten mediteren, terwijl er nog allerlei taakjes te voltooien zijn? Probeer het eens, je zal zien dat je na een poos hoofdzaken van bijzaken kunt scheiden, dat je slaapt als een roos in de lente en dat je headspace hebt een uitdagende dag tegemoet te treden.
Bij een jaarcontract (zijn de eerste 2 weken gratis en) kost het je per maand €4,83.

Pinnen maar

Met het SumUp Air-pinapparaat kun je overal en altijd contactloos en dus coronaproof betaald worden. Of je nou kapper bent, een kledingboetiek hebt of een koffiezaakje runt: tik het te betalen bedrag in op je smartphone of tablet, maak connectie met de Air en laat je klant betalen door diens pinpas tegen het apparaat te houden. Binnen twee à drie dagen staat het geld op je rekening. De SumUp-app is 100% online, er is geen contract nodig en hij accepteert alle pinpassen en creditcards.
De SumUp Air kost €19,99, daarna betaal je 1,9% per transactie.

Geldzaken

Zakendoen en je geldzaken regelen vanaf je smartphone, die je toch al bij de hand hebt. Een standaard business-account is gratis bij de mobiele bank N26, in tegenstelling tot veel andere banken. Je ontvangt 0.1% cashback, kunt handige betalingsoverzichten downloaden en kunt je uitgaven middels statistieken-functie goed inzichtelijk maken. Kies je voor een premium account, dan kun je gebruik maken van Spaces – digitale potjes waarin je je geldstromen kunt organiseren per kostenpost en ontvang je andere voordelen zoals verzekeringen en je profiteert van flinke partnerkortingen, zoals bij Headspace en Sumup. Dat is alvast snel verdiend!
Standaard account gratis (tot een saldo van €50.000), premium account vanaf €4,90.

Lees ook:  Hoe maken we ons seksleven in tijden van corona weer sexy?

Foto header via iStock, credits: Poike

0 comments on “5 digitale tools die je leven als freelancer leuker maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *