4 x inspiratie voor het inrichten van de leukste kinderkamer

4 x inspiratie voor het inrichten van de leukste kinderkamer

Het inrichten van een kinderkamer is een leuke uitdaging. Daarom helpen wij je graag met handige tips en tricks. Lees snel verder hoe je een kinderkamer omtovert tot een kinderparadijs.
Jongens, meisjes of genderneutrale kamer; het kan allemaal. Het belangrijkste is dat je kind blij is met de nieuwe slaapkamer.

Kleur bepalen

Bepaal vooraf welke kleur je de kinderkamer wil geven. Laat de kleuren terugkomen in verschillende tinten en accessoires. Dit geeft een speels effect aan de kamer. Wil jij een echte meisjeskamer? Ga dan voor roze in verschillende tinten; van heel donker tot heel lichtroze. Combineer dit met een rustige kleur, zoals wit of zwart, zodat de kamer niet rommelig wordt.

Stoere kinderkamer

Meestal denk je bij een stoere kinderkamer meteen aan een jongenskamer, maar dat hoeft helemaal niet. Meisjes zijn tegenwoordig net zo stoer als jongens. Dus een stoere kinderkamer kan je kind trots aan zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes laten zien. De industriële stijl heeft een ruige, stevige look en past er goed bij. Ga voor een bed van metaal, houten accessoires en stoere meubels.

Themakamer

Kinderen zijn dol op thema’s. De meeste kinderen hebben een favoriet dier, serie of film. Er zijn zo veel thema’s, waar uit te kiezen is. Denk aan een dino kinderkamer met behang, muursticker, kussens en dino speelgoed. Of een stijlvolle regenboog kamer, zodat de fantasie van je kind meteen tot leven komt. Laat je inspireren door op Pinterest of andere kanalen te zoeken.

Hoe ver je in het thema duikt bepaal jezelf. Raak je snel uitgekeken op een thema? Ga dan voor basic muren in één tint, en verzamel leuke accessoires in je thema, zoals sierkussentjes met regenbogen of een paardendekbedovertrek. Accessoires kan je makkelijk veranderen als je iets anders wil. Houd je van een natuurlijke kamer? Ga dan voor een urban jungle kinderkamer. Kies voor tropisch behang met tijgers, giraffes, jungle en nog meer dieren en planten. Voeg planten toe aan de kamer en de jungle is helemaal af

Lees ook:  Interieur trend: wereldkaarten aan je muur

Duurzame kamer

Duurzaamheid is tegenwoordig erg belangrijk. Hoe stel je een duurzame kinderkamer samen? Kijk wat je nog in huis hebt. Heb je nog een kinderbedje van een eerder kind of van toen jij jong was? Gebruik die dan. Er zijn ook nog genoeg andere opties. Zoek naar leuke tweedehands meubels via Marktplaats of plan een bezoekje aan de lokale kringloopwinkel. Vintage meubels zijn erg stijlvol en duurzaam. Ook kun je meubels en accessoires lenen of huren van vrienden.

Zo zijn er oneindig veel leuke mogelijkheden om een kinderkamer om te toveren tot de droomkamer van je kind.

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz 

0 comments on “4 x inspiratie voor het inrichten van de leukste kinderkamer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *