3 x de meest bijzondere strandhuisjes in Nederland

3 x de meest bijzondere strandhuisjes in Nederland

Wij Nederlanders krijgen altijd direct zin in het strand wanneer het zonnetje begint te schijnen. En nu, met het aanhoudende heerlijke zomerse weer, helemaal. En het mooie is, Nederland heeft een prachtige kust, die ook nog eens behoorlijk lang is (ongeveer 523 kilometer!). Dus er zijn genoeg plekken om het strand te bezoeken in ons land. Op zoek naar iets meer unieks? Dan is overnachten in een strandhuisje een aanrader. Midden in de duinen of direct aan zee slapen… wat wil je nog meer? Wij selecteerden alvast onze favorieten:

Qurios ECO Grevelingenstrand

Alle strandhuisjes op dit vakantiepark, gelegen aan het Grevelingenmeer, zijn helemaal zelfvoorzienend. Het Grevelingenmeer is onderdeel van het prachtige natuurgebied de Kabbelaarsbank, waar je tijdens je vakantie echt kan ontsnappen uit het alledaagse drukke leven. Nice to know: het meer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa met het schoonste en helderste water. De Noordzee ligt daarnaast om de hoek. Op het park zijn dertig cottages en alle huisjes zijn zo ontworpen en gebouwd, dat je verblijf volledig autarkisch, biobased en circulair is. Wat tof is, is dat gekozen is om de huisjes te bouwen met Larikshout (in samenwerking met Staatsbosbeheer overigens). Daarnaast zijn de huisje met hennep geïsoleerd. Ook is er een glazen pui, zodat ook binnen optimaal van de natuur kan genieten.

Roompot Largo Beach Houses Den Haag

Op het Haase Zuiderstrand staan een paar super toffe beach houses. Alle strandhuisjes hebben een eigen veranda en uitzicht op zee. Er zijn in totaal drie soorten Beach Houses te huren. Eentje daarvan is bijvoorbeeld het Kijkduin Strandhuisje. Dit huisje is geschikt voor vier of vijf personen en heeft een oppervlakte van 28 vierkante meter. Wat fijn is, is dat de verschillende huisjes wat verder uit elkaar staan, waardoor je echt genoeg rust en ruimte hebt. Het is met name de heerlijke veranda die het hem doet bij deze huisjes. Extra lange zomeravonden beleef je hier, uitkijkend over de strand en de zee…..

Lees ook:  Echte barista koffie in de eerste Nederlandse Coffee Bar van IKEA

Landal GreenParks Marker Wadden

Misschien zijn deze strandhuisjes wel het meest bijzonder…. De huisjes (4 in totaal!) zijn gerealiseerd op een nieuw stuk Nederland, namelijk natuurgebied de Marker Wadden. Beide huisjes zijn geschikt voor 4 tot 5 personen en alleen te bereiken per boot. Super leuk! In de aanwezige vogeluitkijktoren kan je jezelf iedere keer weer verwonderen over het prachtige uitzicht dat je hebt op de Markerwadden en de bijzondere vogels die je voorbij ziet vliegen. Good to know; de huuropbrengsten worden door Landal GreenParks en Natuurmonumenten direct geherinvesteerd in het natuurgebied.

Enthousiast geworden? Bekijk hier de strandhuisjes die je kan boeken. Want er zijn er nog veel meer!

Foto header via iStock, credits: MikeVanSchoonderwalt

0 comments on “3 x de meest bijzondere strandhuisjes in Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *