Voorbereiden op een stress vrije reis? 4 tips!

Voorbereiden op een stress vrije reis? 4 tips!

Nu we steeds dichter bij de zomer komen en de versoepelingen omtrent corona langzaam maar zeker verder worden doorgevoerd. Kunnen we eindelijk nadenken over een heerlijke zomervakantie, hopelijk zonder al te veel restricties. Het liefst gaan we natuurlijk 100% stress vrij op vakantie. Maar in de praktijk blijkt dat vaak toch wat ingewikkelder. Een vrije periode kan bij velen mensen juist ook stress oproepen. Wij geven tips hoe je dit tegen kan gaan en optimaal stressloos van je vakantie kan genieten.

1) Een goede voorbereiding is het halve werk

Klinkt logisch, maar wordt toch nog wel eens overgeslagen. Wie goed beslagen ten ijs wil komen maakt voordat ie op vakantie gaat een checklist. Deze checklist bevat zeker niet alleen wat je moet meenemen op vakantie, maar juist ook de zaken die je moet regelen voordat je weggaat. Denk aan de buren die je planten water geven, je mail op out of office zetten, maar ook bijvoorbeeld een parkeerplek voor je auto regelen als je gaat vliegen. Parkeren is misschien niet de eerste gedachte bij het boeken van een vliegticket, maar afhankelijk van de luchthaven bespaar je al gouw tientallen euro’s op 1 week parkeren. Zo kan je bij Eindhoven airport parkeren tegen aantrekkelijke prijzen. Scheelt een hoop stress en gedoe wanneer je dit niet van te voren hebt uitgezocht!

2) Ga offline

We zeiden het net al bij tip 1; zet je out of office aan wanneer je op vakantie gaat. En dat geldt eigenlijk voor al je online activiteiten. Wil je echt tot rust komen en geen stress ervaren dan is het van belang tijdens je vakantie zoveel mogelijk offline te gaan. Kondig bijvoorbeeld aan op je social kanalen dat je een paar weken offline gaat, dan schep je ook geen verwachtingen. Dit alles zal de eerste dagen op je vakantie heel ongemakkelijk voelen, maar naar mate de vakantie vordert zal je merken dat het de ontspanning oplevert waar je naar op zoek bent.

Lees ook:  Wil je een laadpaal laten installeren of wil je dit zelf doen?

3) Probeer niet te streng voor jezelf te zijn

Eén van de valkuilen van op vakantie gaan is het idee dat je MOET ontspannen. Wanneer je dat mantra telkens in je hoofd hebt, gaat het vanzelfsprekend nooit lukken. Laat het moeten los en weet voor jezelf dat het waarschijnlijk nog best moeilijk zal zijn om geen stress te ervaren. Wat wel meewerkt is als je opgeruimd en voorbereid op vakantie gaat. Ook is het van belang dat je je vakantie niet gelijk helemaal volstopt met uitjes. Dan wordt je alsog geleefd door je agenda. Take it easy, dan komt de ontspanning vanzelf.

4) The aftermath

Idealiter kan je uitgeruste vakantiegevoel na je vakantie nog weken doorwerken. Realiteit is dat dat vaak niet zo is. Waarom? Omdat we onze agenda na een vakantie weer helemaal volplannen en we weer veel moeten van onszelf. Plan je agende daarom al voordat je op vakantie gaat zo in, dat je bij terugkomst rustig aan van start gaat. Niet te veel afspraken, niet te veel deadlines, nog even die vakantievibes vasthouden. Dat houdt de stress ook langer uit je lijf.

Foto header via iStock, credits: m-imagephotography 

0 comments on “Voorbereiden op een stress vrije reis? 4 tips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *