Review: De Peugeot 208 GT PureTech 100 is een fraai staaltje design en rijdt comfortabel

Review: De Peugeot 208 GT PureTech 100 is een fraai staaltje design en rijdt comfortabel

We kennen Peugeot als een merk met prestigieuze beloften. Maar komen ze deze ook na? De eerste ervaring met de Peugeot 208 GT PureTech 200 spreekt voor zich: een charmant design met genoeg comfort.

Wie de Peugeot 208 GT-line PureTech 100 voor zich heeft, kijkt allereerst naar een mooie auto. De carrosserie is vrij laag en het design van de auto is wat breder dan we gewend zijn. De koplampen lopen spits toe en de LED dagverlichting is verticaal geplaatst. Dit geeft de wagen een sportieve uitstraling. Hierdoor steekt de 208 sterk tegen de snelweg af als hij voorbij zoeft – saai is ‘ie niet!

Peugeot 208 GT PureTech 100

3D-effect

Ook van binnen ziet de auto er strak uit. Er is veel oog voor detail: contrasterende stiksels en sfeerverlichting, onder andere. Het dashboard is modern en valt direct op. Een 3D-effect in de ‘i-Cockpit’ zorgt ervoor dat de belangrijkste informatie op de voorgrond zichtbaar wordt. Even wennen is dit wel, maar het werkt zoals het hoort – ook tijdens het rijden. Doordat er relatief weinig ruimte achterin is, is wel duidelijk dat dit niet per se een familiewagen is. Al kan een bescheiden gezin er makkelijk in rondtoeren.

Snelle sprinter

Als het aankomt op de specificaties van de 208 hebben we te maken met een 100 pk sterke driecilinder. De motor is 1,2 liter groot en heeft een koppel van 205 Nm. In 10,8 seconden sprint hij naar de maximumsnelheid. De cijfers zijn netjes en op papier lijkt alles prima. En hoe is de rijervaring?

Lees ook:  Liefde en passie op de snelweg: fileflirten doe je zo

Eenmaal achter het stuur voelt de vering comfortabel en zijn de stoelen aangenaam. Het stuur is ietwat klein en lichter dan de meesten van ons gewend zullen zijn. Het rijden voelt daardoor alsof je in een race-auto zit (niet verkeerd ;-) ), maar ook dit is wennen. In tegenstelling tot de vorige generatie hoor je de 3-pitter bij dit model niet waardoor het stil is tijdens het rijden. De adaptive cruise contol inclusief stop & go functie is een prettig rijhulpsysteem en de dode hoekbewaking functioneert naar behoren.

Onze eerste ervaring met de 208 is dus meer dan goed: de auto rijdt naar verwachting en het sportieve design maakt het toch een opvallende keuze voor de consument.

0 comments on “Review: De Peugeot 208 GT PureTech 100 is een fraai staaltje design en rijdt comfortabel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *