Op zoek naar wat tattoo inspiratie? Check deze 8 Instagramaccounts

Op zoek naar wat tattoo inspiratie? Check deze 8 Instagramaccounts

Waar haal jij je tattoo inspiratie vandaan? Hopelijk niet van Pinterest. Gouden regel bij het zetten van nieuwe tattoos: respect voor de ontwerper. Het stelen en kopiëren van designs wordt niet gewaardeerd binnen de tattoowereld. Bovendien is het veel leuker om je eigen twist aan een design te geven, dan een al bestaand concept klakkeloos over te nemen. Toch betekent dit niet dat je géén inspiratie mag opdoen. Maar waar haal je die vandaan?

Een goed begin is het halve werk

Tegenwoordig plaatsen de meeste tattooartiesten hun werk op hun Instagram. Je maakt op dit platform niet alleen kennis met het diverse aanbod van de inkt- en naaldmeesters, maar je ziet ook nog eens hoe hun tatoeages eruitzien zodra er wat tijd overheen is gegaan en ze genezen zijn. Dat is niet onbelangrijk, aangezien je een tattoo (als het goed is) voor de rest van je leven op je lichaam hebt zitten. Gouden regel nummer twee: een goed begin is het halve werk – dus stop er ook voldoende tijd in. Ben je ready om rond te neuzen wat betreft tattoo inspiratie? Kijk dan vooral eens bij deze 8 Instagramaccounts van over de hele wereld.

@Joeydeboer

Veel liefhebbers zijn al bekend met het werk van Joey de Boer. Hij staat bekend om zijn fineline werk, delicate bloemen, precieze typografie – en zijn lange wachtlijst. Toch is het het wachten meer dan waard.

@_____tukoi_____

Denk aan Japanse Anime, Manga, cartoons en heel veel neon gemixt met donkere zwarte lijnen. Deze artiest maakt wel heel bijzondere tattoos, waarbij sommige ook met een glow in the dark effect komen.

Lees ook:  Een beginnersgids voor slow fashion

@Sashaunisex

Aquarel, maar dan op de huid. Deze artiest van het zuidelijk halfrond weet wat te doen met kleur. Grafische vlakken met felle, vrolijke paletten maken deze tattoos een must have voor iedereen die een kunstwerkje wilt dragen.

@Miryamlumpini

Deze populaire LA-based tattoo kunstenaar gebruikt graag kleur. De traditionele elementen krijgen een feminine touch, met her en der wat extra highlights en glinsteringen vonkelen de tattoos op de huid.

@Nicolasagus15

Wie heeft gezegd dat een tattoo perfect afgemaakt moet zijn? Je denkt misschien eerder aan een schetsboek, als je de werken van de Italiaanse Nicolas Agus ziet. Ze zijn beweeglijk en sensueel en springen in het oog.

@Bluetoned

De echte Schiffmacher&Veldhoen (van dé Henk Schiffmacher, Hanky Panky) mogen niet ontbreken op deze lijst. Donker en gedetailleerd, fotorealistisch en boven alles heel stoer: bij Bluetoned zitten ze met boordevol talent. Check ook @Schiffmachertattooheritage, voor meer dan alleen tattoo designs.

@Fuziuvtpk

Tattoos geïnspireerd op graffiti: wild, vrij en vooral heel … veel. De designs van Fuzi zijn druk en groot, maar dat maakt zijn stijl direct herkenbaar. Sommige patronen doen denken aan het werk van Keith Haring. Hartstikke vet.

@Bluestonebabe

Ook de handpoke mag niet ontbreken: de New Yorkse Rosa Perr tatoeëert met dunne lijnen en laat de meest ingewikkelde ontwerpen heel simpel ogen. Wie een kleine en sierlijke tattoo wil met een vleugje bohemien moet hier zijn.

Foto header via iStock, credits: Belyjmishka

0 comments on “Op zoek naar wat tattoo inspiratie? Check deze 8 Instagramaccounts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *