Investeren in je woning doe je zo, van dakbedekking tot wooncomfort

Investeren in je woning doe je zo, van dakbedekking tot wooncomfort

Wanneer je denkt aan geld investeren in je woning denk je waarschijnlijk niet direct aan de dakbedekking. De dakbedekking van je woning is immers niet zichtbaar en lijkt daarmee ondergeschikt. Echter, je moet de waarde hiervan niet onderschatten. De dakbedekking beschermt jouw woning namelijk tegen lekkages en andere vormen van overlast. We kunnen ook wel stellen dat het dan ook een belangrijke bijdrage levert aan jouw wooncomfort.

Voor welk materiaal kies je?

Wil je graag investeren in een kwalitatief goede dakbedekking? Kies dan voor een EPDM dakbedekking. EPDM betreft een rubbersoort die erg sterk is. EPDM is dan ook uitermate goed geschikt als dakbedekkingsmateriaal. Een dakbedekking moet immers bestand zijn tegen allerlei verschillende weersomstandigheden. Hoge temperaturen of juist strenge vorst? Het maakt voor EPDM allemaal niks uit. Dit materiaal is dusdanig sterk dat het ondanks al deze weersomstandigheden lang meegaat. Hoe lang precies? Daar valt geen eenduidig antwoord op te geven. Dit hangt namelijk af van de mate waarin het dak onderhouden wordt. Maar in principe gaat een dakbedekking die gemaakt is van EPDM zo’n vijftig jaar mee. Dus zoek je een kwalitatief goede dakbedekking met een lange levensduur? Kies dan voor EPDM.

Jouw dakbedekking zelf vervangen

Dat een dakbedekking van EPDM lang meegaat is uiteraard heel plezierig. Maar EPDM onderscheidt zich op nog meer vlakken van andere dakbedekkingsmaterialen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een dakbedekking van EPDM zelf aan te brengen. Je hoeft hiervoor niet over enige kennis of ervaring te beschikken. EPDM kan namelijk relatief eenvoudig worden vastgelijmd. Gevaarlijke branders of professionele dakdekkers zijn dus niet nodig voor het aanbrengen ervan. Met behulp van een EPDM pakket kun jij gemakkelijk zelf de klus klaren. In dit pakket zitten alle materialen die je nodig hebt voor het aanbrengen. Zo grijp je nergens op mis en kun je direct ongehinderd van start!

Lees ook:  Tips voor wat extra liefde voor onze kamerplanten in deze tijd

EPDM stroken voor dakgootrenovatie

Is jouw huidige dakbedekking nog in orde, maar kamp je met een lek in de dakgoot? Ook dan kun je EPDM gebruiken. Er zijn EPDM stroken verkrijgbaar die speciaal bedoeld zijn voor dakgoten. Hierdoor heb je toch kwaliteit in handen zonder dat je onnodig veel materiaal hoeft aan te schaffen. EPDM is namelijk ook uitermate goed geschikt voor het renoveren of repareren van dakgoten. Met dit sterke materiaal voorkom je dat je in de toekomst weer te maken krijgt met lekkages. De EPDM stroken kunnen tevens gebruikt worden voor het luchtdicht maken van een woning. We kunnen dus met recht zeggen dat EPDM multifunctioneel is vanwege de grote weerbaarheid van het materiaal.

Foto header via iStock, credits: timurka

0 comments on “Investeren in je woning doe je zo, van dakbedekking tot wooncomfort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *