Interieur: banken zijn er in alle soorten en maten, welke kies jij?

by Imke

We zijn het afgelopen jaar, en nog steeds, meer thuis geweest dan ooit. Een heerlijke bank om in te ploffen is dan ook onontbeerlijk. En bij voorkeur natuurlijk eentje die perfect past in jouw interieur. Maar hoe weet je nu welke bank je moet kiezen? En wat zijn de trends wat betreft banken van dit moment? Lees snel verder!

Vorm van de bank

Eén van de belangrijkste dingen om te bepalen wanneer je een bank uitkiest is de vorm en de grootte. Kies je een elementenbank, een echte loungebank of een hoekbank? De meest gekozen variant is over het algemeen de hoekbank. Met name omdat je rust in de ruimte kan inbouwen. Omdat je hoekbanken tegen de muur kan plaatsen en het één object is, zorg je voor balans en rust in je woonkamer. Vaak pas je met het hele gezin ook op een hoekbank, wel zo gezellig. Op zoek trouwens naar meer interieur input? Volg dan deze link: wooninspiratie van een interieurblogger.

Materiaal

Dan het materiaal van de bank. De keuze daarbij valt vaak ook samen met de levensfase waarin je verkeert. Wanneet je jonge kids hebt, is het handig geen lichte kleur te kiezen of een stof die moeilijk schoon te maken is. Daarnaast zijn er natuurlijk trends te bespeuren. Zo is velours een van de trends. Velours oogt niet alleen heel warm, het voelt ook nog eens hartstikke aaibaar. Ook banken gemaakt van gerecycled materiaal is een hot thing. Zo bestaan er banken die bekleed zijn met used denim. Duurzaam en trendy tegelijkertijd!

Lees ook:  4 tips, tricks en trends op het gebied van gordijnen

Dertig tinten bruin

Een trend die we al een tijdje zien en ook nog wel even zal voortduren zijn de aardetinten. Denk aan roestbruin, okergeel, oudroze, olijfgroen, beige. Warme kleuren met aardse tonen die je woonkamer die extra fijne vibe geven. In combinatie met een weelderige planten pracht in je huis vertoef je op die manier op een super fijne plek. En wordt thuiswerken weer wat aangenamer.

Je bank stylen

Heb je jouw ideale bank uitgekozen? Dan is het tijd om hem af te stylen. Kussens maken een bank echt af. En dat mogen best contrasterende kussens zijn. Helemaal als de rest van je interieur heel rustig is. Een warme plaid er nog bij en het is heerlijk relaxen op jouw bank.

Foto header via iStock, credits: FollowTheFlow

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy