Besparen kan op veel manieren? Hier 3 erg makkelijke tips.

Besparen kan op veel manieren? Hier 3 erg makkelijke tips. 

Er zijn veel manieren om te besparen op de vaste lasten, zoals vaker gaan fietsen,  een trui aan te doen, boodschappen plannen en overstappen. Wij gaan in dit artikel er een paar noemen en uitleggen zodat jij ook kan besparen, want dat wil iedereen natuurlijk wel.

Vaker fietsen in plaats van de auto te pakken.

De beste en makkelijkste tip blijft nog steeds fietsen, in plaats van elke klein ritje de auto te pakken. Veel mensen zeggen dat ze het niet doen, maar je kan vaker de auto gebruiken dan je eigenlijk wil toegeven. Het ritje naar de supermarkt voor iets wat je bent vergeten kan je makkelijk met de auto doen, je hoeft dan toch niet heel veel mee op de fiets.

Vaak kan je ook met iemand meerijden als je werk gaat, maar dit gebeurt nog heel weinig. Misschien is het een goed idee om bij een deelplatform aan te sluiten, dan kan je ook nog een vergoeding vragen.

De week boodschappen plannen

Je kan veel besparen als je één keer in de week naar de winkel gaat om boodschappen te doen, vaak koop je een stuk meer dingen die je niet perse nodig hebt als je zonder lijstje boodschappen doet. Maak daarom op zondag een lijstje met wat voor avondeten je gaat maken, als je dan de ingrediënten op elkaar afstemt heb je ook nog eens minder verspilling.

Als je dan snoep haalt of iets anders lekkers weet je ook meteen dat je er hele week mee moet doen.

Lees ook:  Financiële valkuilen bij verhuizen

Automatisch besparen op je energierekening

Je kan gemakkelijk energie besparen op je energierekening, dit weten al veel mensen, weet je het niet? Ik leg nog even kort uit hoe dit kan; Energieleveranciers willen zo veel mogelijk klanten, om jou te lokken bedenken ze allemaal acties. Als je dan hebt aangemeld denk je dat je goed zit, maar nadat je contracttermijn is afgelopen kom je in het slapers of variabel tarief terecht. Dit zorgt ervoor dat je duurder uit bent dan voorheen, je moet weer vergelijken en overstappen. Dat je hier niet elk jaar  zin in hebt is geheel begrijpelijk, daar heb ik nu een handige dienst voor gevonden, namelijk SwitchHero.

Deze dienst gaat nadat jij je hebt aangemeld aan de slag om voor jou een goede deal te vinden. Als deze is gevonden wordt deze klaargezet, doe je niks wordt je overgezet naar die deal, ben je het er niet mee eens kan je de deal afwijzen. Er wordt gewoon opnieuw gezocht naar een nieuwe deal voor jou. Als je bent overgezet naar een nieuwe energieleverancier bespaar je op je rekening dan wanneer je niks zou hebben gedaan. Dit doet SwitchHero ieder jaar opnieuw voor jou. Ook automatisch overstappen van energieleverancier?

0 comments on “Besparen kan op veel manieren? Hier 3 erg makkelijke tips. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *