5 x interieur inspiratie: online woonwinkels anders dan de Ikea

5 x interieur inspiratie: online woonwinkels anders dan de Ikea

Nederlanders zijn dol op Ikea en dat is niet gek. De Zweedse woonwinkels voorzien ons van de geliefde Billy boekenkasten en Malm bedframes. Maar wie op zoek is naar designs die niet in elk huis terug te vinden zijn, moet toch ergens anders zoeken. Gelukkig zijn er meer dan genoeg andere online woonwinkels die een divers aanbod hebben.

Etsy

Wie niet al verknocht is aan het platform Etsy, moet snel eens gaan rondneuzen. Talloze kunstenaars en vakmannen verkopen daar hun ambachtelijke meubilair. Vaak zijn de items handgemaakt en uniek. Je kunt er terecht voor de kleinste decoraties zoals onderzetters en vazen tot de grootste meubelstukken als tafels en banken.

Stoermetaal

De naam zegt het al: bij stoermetaal hebben ze meubels, verlichting en accessoires gemaakt van ijzer met een ruw design. Los van de verschillende merken die ze aanbieden, maken ze ook meubilair op aanvraag. De stijl is industrieel en gedurfd, maar door het organische materiaal en donkere pallet passen de stukken in veel ruimtes.

WilhelminaDesigns

Ben je een liefhebber van modern-chic en wat warmere tinten? Kijk dan of het grote aanbod van WilheminaDesigns misschien wat voor jouw interieur heeft. Je zal hier veel neutrale tinten en gouden details terugzien. Ze bieden niet alleen meubels aan, maar ook heel veel luxe woonaccessoires voor een relatief betaalbare prijs.

Urban Outfitters

In de ban van boho? De hippie stijl van de jaren 70 is volop terug te vinden bij de Urban Outfitters. Je kent de winkel wellicht door hun kleding, maar ook hun woonspul is meer dan trendy. Denk aan veel rotan en hout, katoenen en fluwelen stoffen, en goudkleurige metalen met opmerkelijke ornamenten.

Lees ook:  Rado True Square x Tej Chauhan: een retro-futuristisch horloge van hightech keramiek

Huckberry

De home-sectie van Huckberry wordt goed gecureerd, wat betekent dat er zorgvuldig nagedacht wordt over wat er al dan niet verkocht wordt. Ook hier is het design stoer en mannelijk en doet denken aan een hut in een bos. Voor een stuk decor of nieuw meubel wat de aandacht pakt of net het juiste accent toevoegt, kijk je hier.

Foto header via iStock, credits: elenabs

0 comments on “5 x interieur inspiratie: online woonwinkels anders dan de Ikea

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *