Zo haal je alles uit jouw bordspel!

by Redactie

Als er één activiteit (naast wandelen en puzzels leggen) aan populariteit heeft gewonnen het afgelopen lockdown jaar dan is dat wel het bordspellengenre. Mensen zijn het Netflixen op een gegeven moment toch beu, dus een leuk alternatief is dan een bordspel spelen. Een trend die overigens wel al vóór de coronocrisis zijn intrede deed. Toen al was er een revival van de bordspel gaande, die door de crisis nog eens werd aangezwengeld. Wat opvalt aan deze hype: het betreft zeker geen bekende en gangbare spellen als Monopoly of Stratego. Nee, mensen willen graag nieuwe, spannende, meer uitdagende spellen uitproberen. Wij probeerden bijvoorbeeld het spel Ticket to Ride recent.

Ticket to Ride

Ticket to Ride (versie Europa) is een spel voor de hele familie (8-99) en je reist per trein over het hele continent. Spelers moeten de routes op hun bestemmingskaarten volbrengen. Dit doe je door verbindingen tussen steden te claimen. Die verbindingen mag je bouwen als je de juiste kaartencombinaties in handen hebt. Als je aan het eind van het spel de meeste punten verzameld heb met je treinnetwerk, dan ben jij de winnaar.

Print & Play

Leuke is dat wanneer je het spel een paar keer hebt gespeeld en toe bent aan een nieuwe uitdaging in het spel je gratis een nieuwe versie van het bordspel online kan aanschaffen. Op de website van Asmodee (de uitgever van genoemde spel) kan je leuke Print & Play versies van een aantal spellen gratis downloaden. Zo kan je van Ticket to Ride op die manier de Ticket to Ride – Blijf Thuis versie spelen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de Blijf Thuis versie te downloaden en met behulp van een schaar en plakband kan je weer een hele nieuwe versie van jouw Ticket to Ride spelen. Super leuk en handig. Maar nog leuker is het natuurlijk om via de Print & Play manier nieuwe spellen gratis uit te proberen!

Lees ook:  5 x vakantiespellen voor het hele gezin

Foto header via iStock, credits: Diane Macdonald

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy