Wat te doen deze meivakantie? Tips voor een staycation

Wat te doen deze meivakantie? Tips voor een staycation

Los van de versoepelingen die langzaamaan ingevoerd worden, zullen we ook deze meivakantie grotendeels weer thuis moeten spenderen. Maar een staycation hoeft zo slecht nog niet te zijn. Met deze tips creëer je gemakkelijk een vakantiesfeer in eigen land, regio of huis en tuin.

De aankomende meivakantie is een mogelijkheid om even goed te ontspannen én ontsnappen van alle Teams calls en rondrennende kinderen die voortdurend vermaakt moeten worden. Ook deze meivakantie wordt een staycation: ondanks alle versoepelingen heerst er nog steeds een negatief reisadvies naar het buitenland. Maar niet getreurd. Er zijn meer dan genoeg middelen en mogelijkheden voor een welverdiend vakantiegevoel.

Hotels

Nederland mag dan een kikkerland zijn, er zijn genoeg gebieden te ontdekken. Ga met je gezin eropuit, of vertrek met een maximum van twee personen die niet op hetzelfde adres wonen naar een bestemming in eigen land. Het advies is om zoveel mogelijk op het vakantieadres te verblijven. De keus daarin is dus belangrijk! Veel hotspots zijn al volgeboekt – zeker rondom natuurgebieden. Kijk daarom naar hotels in steden (die willen overigens ook nog wel eens met hun prijzen stunten).

Alternatieve campings

Toch liever naar een plekje met veel groen? Zoek dan eens op Campspace of de Culture Campsite voor een bijzonder buitenavontuur. Houd rekening met last minute annuleringen in verband met quarantaines. Zo vind je misschien toch nog het perfecte buitenkansje.

Stedentrip

Voor de liefhebber van een simpel dagje weg, zijn de Escape Tours van de ANWB een leuke optie. Kies uit een van de 20 steden, en vind de ‘geheime uitgang’ aan de hand van aanwijzingen en bijpassende opdrachten. Zo leer je op een interactieve manier een nieuwe stad kennen!

Lees ook:  4 x de leukste spontane zomerse uitjes

Wandelroutes

Als je liever niet te ver wilt reizen, ga dan op ontdekking in eigen omgeving. Leuk voor de kids: de Wandelbond organiseert de Avond4daagse Home Edition. Vertrek vanaf je eigen huis en maak je eigen routes via een app. Kinderen ontvangen ook een medaille, om de uitdaging te belonen. Voor de kleinsten is een van de Kabouterpaden van Staatsbosbeheer ook een avontuur – neem goede wandelschoenen mee!

Binnenpret

Voor de échte staycation waar je geen voet buiten de deur wilt zetten, is de meivakantie bij uitstek het moment voor een spelletjestoernooi, BBQ-festijn of een ‘kinderen-zijn-de-baas-dag’. Wie de Albert Heijn moestuintjes aan het sparen is kan een volwaardige moestuin aanleggen. Als het buiten regent, houdt dan een marathon van een van je favoriete filmseries of maak met de kids een hut van lakens en kussens. Kortom: vervelen hoef je je écht niet.

Foto header via iStock, credits: Viktor_Gladkov

0 comments on “Wat te doen deze meivakantie? Tips voor een staycation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *