Tips hoe je je huis en tuin omtovert in een zomers kleurenpalet

Tips hoe je je huis en tuin omtovert in een zomers kleurenpalet

De warme zomermaanden zijn weer in zicht en dan wil je natuurlijk lekker relaxen en genieten van je eigen tuin. Dit doe je het liefst op je loungebank of tuinset, maar zonder de juiste sierkussens is dit plaatje niet compleet. Met een aantal mooie sierkussens creëer je meer sfeer en comfort in je eigen zitplek. Een ander voordeel van sierkussens is dat deze relatief goedkoop zijn. Hier lees je hoe je de juiste kussens vindt en zullen wij ook een aantal van onze favorieten benoemen.

Het vinden van de juiste sierkussens

Om de juiste kussens te vinden moet je eerst kijken naar de kleur en de maat. Deze moeten namelijk wel bij de tuinset passen. Heb je een grijze bank? Dan is het leuk om deze aan te kleden met wat fellere kleuren. Kies bij een witte bank voor de kleuren roze, groen of blauw en bij een zwarte bank voor de kleuren goud en rood.

Door verschillende vormen te mixen en matchen ontstaat er een mooi geheel op je eigen bank. Zo kun je kiezen voor vierkant of rechthoekig, maar ook voor ronde kussens. Een tip is om het kleinste kussen altijd vooraan te plaatsen, dit zorgt voor meer diepte in de zitplek.

Het juiste aantal kussens

Als je twijfelt over hoeveel kussens je op de bank moet plaatsen kun je dit ezelsbruggetje gebruiken: altijd 1 kussen meer dan het aantal zitplekken van de bank. Een 2-zitsbank zal dan dus drie kussentjes krijgen. Plaats bijvoorbeeld 2 kussens in de rechter hoek en 1 in de linker, dit zorgt voor een leuke uitstraling.

Lees ook:  Gordijnen ophangen? Neem deze tips mee en je bent zo klaar

Een aanrader is om altijd met een oneven aantal sierkussens te werken, maar dit hoeft natuurlijk niet. Een groter aantal sierkussens zal de ruimte een knusser gevoel geven, terwijl een kleiner aantal zal zorgen voor een stoerdere uitstraling.

Onze favorieten

Onze favorieten zijn de sierkussens van Hartman. Deze kussens geven je zithoek met het vrolijke design net dat beetje extra. Je kunt bij dit merk kiezen voor een effe design, maar ook voor een leuk patroon. De prijs/kwaliteit verhouding van deze kussens is daarnaast ook uitstekend, waardoor je tuin de knusse, gezellige uitstraling blijft behouden.

Ook opzoek naar nieuwe sierkussens? Bekijk dan het uitgebreide assortiment van Tuintoebehoren.

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

0 comments on “Tips hoe je je huis en tuin omtovert in een zomers kleurenpalet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *