Review: de ROIDMI P1 Pro geeft het imago van de kruimeldief een hippe oppepper

by Imke Walenberg

Vroeger werd er nog wel eens gezegd dat wanneer je een kruimeldief in huis haalde, de ultieme burgerlijkheid bij je had toegeslagen. Gelukkig ligt dat tegenwoordig heel anders. Niet alleen omdat de praktische waarde van een kruimeldief weer hoger wordt ingeschat, maar ook omdat je allerlei fijne design exemplaren op de markt hebt. Zo ook de kruimeldief P1 Pro van ROIDMI. Wij testten hem op het meest ideale moment van de dag: tijdens de lenteschoonmaak.

Specificaties

Het eerste wat opvalt aan de ROIDMI P1 Pro is het design. In niets lijkt het op een ‘ouderwetse’ kruimeldief. Minimalistisch is de P1 Pro zeker te noemen. Het zuiggedeelte is bijvoorbeeld uitklapbaar. Is deze ingeklapt dan zou de kruimeldief ook zomaar een andersoortige gadget kunnen zijn. Met zijn lengte van ongeveer 28 cm (dat is vergelijkbaar met een melkpak) en gewicht van 500 gram is ie behoorlijk handzaam. Het apparaatje heeft twee standen waarmee je vuil kan wegzuigen en is daarnaast draadloos te gebruiken. In 2,5 uur kan je hem volledig opladen en dan is ie ongeveer 24 minuten te gebruiken.

Review: de ROIDMI P1 Pro geeft het imago van de kruimeldief een hippe oppepper

Gebruik

Wanneer je zelf nog niet eerder een kruimeldief in huis hebt gehad, merk je pas hoe handig zo’n apparaatje is als je het wél in huis hebt. Heb je namelijk die grote (lente)schoonmaak gedaan, dan is het met een kruimeldief slechts nog maar een kwestie van bijhouden. Met twee kleine kids in huis is het überhaupt erg welkom om snel kruimels, zand en andere kleine dingen op te kunnen zuigen. Overigens dacht ik dat de 24 minuten dat je de P1Pro kan gebruiken na volledig opladen erg krap zou zijn. Maar dat valt in de praktijk alles mee. Uiteindelijk gebruik je een kruimeldief echt elke keer maar voor heel korte momenten. Zelf moest ik hem na een week weer in de oplader steken, prima dus.

Lees ook:  4 x waarom je een smartwatch zou moeten aanschaffen

Daarnaast blijkt de P1 Pro ook een prima gadget dat je kan inzetten om moeilijk bereikbare plekken schoon te maken. Denk aan hoekjes in je auto, tussen je radiatoren en tussen je wirwar van kabels die achter je (thuiswerk)bureau liggen. De ROIDMI P1 Pro is met 119,99 Euro niet super goedkoop. Wel kan je er zeker van zijn dat je het veel gaat gebruiken. En wie wordt er nu niet blij van een schoon huis?

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy