Op naar het nieuwe hockey seizoen – wat mogen we verwachten?

Op naar het nieuwe hockey seizoen – wat mogen we verwachten?

Niet trainen, wel trainen, met afstand houden trainen. We hebben het inmiddels bijna allemaal gehad. En toch kunnen we met veel plezier uitkijken naar het nieuwe hockeyseizoen – zonder coronagedoe – wat van start gaat in augustus/september. De meeste merken beginnen in juni al met het uitrollen van de nieuwe hockey collecties. Wij doen alvast een vooruitblik en geven je onderweg wat tips!

Zonder stick, geen goal

De verwachting is dat de populaire stickmerken als adidas, Osaka en Grays weer met ijzersterke collecties komen. Toch zien we het landschap steeds ietsjes meer versplinteren door de komst van nieuwe merken. Een mooi voorbeeld is JDH. Klein begonnen maar door goed naar de markt te kijken en luisteren maken zij gebalanceerde sticks in mooie kleurstellingen, die je steeds meer op de velden ziet.

Op zoek naar een nieuwe stick? Denk er goed over na wat je wilt! Er zijn twee zaken die je kunnen helpen bij je keuze. 1) Ben je hockey beginner? Ga dan voor een soepele stick met weinig carbon. Ben je al ietsjes verder in je ontwikkeling met hockey? Dan kan je kiezen voor een iets stuggere stick met meer carbon. 2) Er zijn verschillende krommingen in de sticks. Als je verdediger bent, is het beter om met een midbow-kromming te spelen voor strakke passes. Een aanvaller kan voor een lowbow kiezen, zodat je sneller kan draaien.

Op naar het nieuwe hockey seizoen – wat mogen we verwachten?

Stabiliteit of snelheid

De hockeyschoenen voor komend seizoen zullen relatief weinig veranderen. De bekende collecties van de merken komen alleen met nieuwe kleurstellingen in de bekende, bestaande modellen. Wil je voor een combinatie gaan tussen goede stabiliteit en lichte schoenen, dan zijn de adidas hockeyschoenen wellicht iets voor jou! Een populair model daarvan, zijn de adidas Lux hockeyschoenen.

Lees ook:  Review: de werking van een Bach Bloesem Mix

Het aanbod voor schoenen lijkt elk seizoen weer groter te worden. Mizuno heeft haar intrede gedaan met een mooie collectie waar steeds meer internationale toppers op lopen. Datzelfde geldt voor Osaka. De Osaka IDO schoenen pretenderen zelfs de lichtste te zijn, waardoor je dus sneller bent op het veld.

Veilig op pad

Op de fiets naar de trainingen: er is niks lekkerder dan dat! Om beide handjes aan het stuur te houden, zijn er sticktassen en backpacks met sticksleeves uitgevonden. Ideaal, ook voor wedstrijden, want er past nog veel meer in. Er is vaak genoeg plek voor schoenen, kleding en accessoires. Om daarnaast veilig het veld te betreden, zijn een bitje en scheenbeschermers geen overbodige luxe. Sterker nog, het is sinds een tijdje verplicht.

Iedereen wilt weer lekker bewegen en sporten zonder maatregelen. Wat kijken we uit naar de heerlijke sportzomer die ons te wachten staat!

0 comments on “Op naar het nieuwe hockey seizoen – wat mogen we verwachten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *