Must-visit & see tijdens je ultieme citytrip in Amsterdam

Must-visit & see tijdens je ultieme citytrip in Amsterdam

Fijn op citytrip gaan is iets waar velen van ons naar verlangen. Even weg, dromend dwalen door nieuwe straatjes en verwonderd worden door al het moois wat de stad waar je naartoe gaat te bieden heeft. Een stedentrip in een ander land is voor nu nog lastig, maar het gevoel van écht weg zijn kun je in eigen land heel erg voelen. Onze hoofdstad heeft namelijk zoveel moois te bieden, dat je verbaasd zult zijn over alle verborgen parels waar je geen weet van hebt. Wij zochten ze voor je uit, zodat je snel een citytrip in eigen land kunt boeken.

Het échte Amsterdamse

Wanneer mensen uit andere landen Amsterdam horen, roepen ze vaak allemaal hetzelfde. ‘Weed!’ Amsterdam staat in het buitenland bekend om haar vrijheid, de geliefde Amsterdamse coffeeshops en als een stad om lekker uit je dak te gaan. Nu is dat uit je dak gaan natuurlijk niet echt mogelijk, maar wat wel kan is een heerlijke kop koffie halen bij een plek die het échte Amsterdamse gevoel met zich meebrengt. Een stop bij Hunters coffeeshop mag dan ook niet ontbreken als je op een echte citytrip in eigen land wil. Je vindt deze coffeeshop in het Red Light District. Een must-visit spot tijdens je citytrip. Verplaats je in de toeristen en bekijk de stad vanuit hun ogen. Dan ontdek je Amsterdam op een heel andere manier.

De highlights

Je kunt ervoor kiezen om te gaan sightsee’en per hop-on hop-off bus, of zelf te voet heerlijk te slenteren door de stad. Wij raden die tweede optie aan. Zo pak je juist die kleine pareltjes mee waar je op hoopt. Kies bijvoorbeeld voor een wandelroute door de Oude stad, of door de Grachtengordel. Fototoestel om je nek om je op en top toerist te voelen.

Lees ook:  5 x Afrikaanse festivals voor op je 2019 bucketlist

Foodporn

Lekker eten mag tijdens je citytrip natuurlijk niet ontbreken. Als je een nachtje logeert in Amsterdam, is ontbijt bij een van deze biologische hotspots. Zo begin je je dag gezond en heb je energie om de rest van de dag op avontuur door Amsterdam te gaan. Kies een van deze hotspots als startpunt van je route van de dag. Laat je voor de lunch en het afhalen van een diner leiden door je gevoel. Kijk lekker waar je uitkomt en leef een dagje niet op de tijd. Zo ontdek je in alle rust al het moois wat ons mooie Amsterdam te bieden heeft.

Foto header via iStock, credits: Yasonya

0 comments on “Must-visit & see tijdens je ultieme citytrip in Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *