Modulaire koptelefoons van Gerrard Street, goed voor de wereld én voor je oren

by Petrick de Koning

Gerrard Street houdt niet van weggooien. Daarom zijn hun koptelefoons opgebouwd uit standaardonderdelen. Natuurlijk zijn die zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Maar er is meer. Als er iets stuk is, sturen je ze een nieuw onderdeel dat je zelf in een handomdraai monteert. Het oude onderdeel stuur je terug en wordt gerecycled. Prachtig concept op papier. Tijd voor een review.

Mijn koptelefoon is langzaam uitgegroeid tot een eerste levensbehoefte. Natuurlijk luister ik er muziek en podcasts mee. Buiten ontspanning heb ik hem vaak op mijn hoofd tijdens Zoom of Teams sessies. Dan moet hij dus in ieder geval lekker zitten, topgeluid geven én een ingebouwde microfoon hebben. Dit zijn dan ook de belangrijke criteria voor de review van de Prince koptelefoon van Gerrard Street.

Doe-het-zelf headphones

Het is wel even slikken als het pakket binnenkomt: een platte doos met  onderdelen. Met deze doe-het-zelf headphones nemen ze modulair in ieder geval heel serieus. Ik vind  het wel prettig om een product zelf in elkaar te zetten. Dat geeft me het gevoel dat het echt van mij is. Tegelijkertijd moet het ook weer niet te ingewikkeld worden. Die balans heeft Gerrard Street gevonden. Bovendien heb ik meteen het vertrouwen dat ik een defect onderdeel ook eenvoudig kan vervangen.

100 procent focus op geluid

Het comfort van de Prince koptelefoon is enorm. (Oh ja, koppelen aan apparatuur is bijna net zo makkelijk als de kabel inpluggen). De schelpen zijn zacht en passen heel goed over mijn oren. Ze sluiten goed af, waardoor omgevingsgeluid buiten gehouden wordt. In combinatie met de noise cancelling optie kan ik me 100 procent richten op het geluid. Zeker als je wat langer luistert of vergadert, moet de headset niet gaan schuren. De hoofdband is ook heel comfortabel. Hoe lang je sessie ook duurt, het gaat niet schuren. Als je draadloos koppelt, gaat de batterij max 40 uur mee, met noise cancelling zo’n 22 uur. En zo nodig gaat laden razendsnel.

Lees ook:  5 x de meest handige én leuke sport apps

Hoewel ik geen audiofiel ben, is het geluid echt goed. Of je nou Rage Against the Machine, Erik Satie of je gesprekspartner luistert, het klinkt allemaal loepzuiver. Makkelijk is ook dat je telefoon en laptop of tablet gelijktijdig kunt koppelen, zodat je ook een binnenkomend gesprek automatisch kan opnemen.

Minder e-waste

In het aanbod van Gerrard Street kan je de Prince als abonnement afnemen of aanschaffen. Die laatst optie is vrij nieuw, maar voor mij wel perfect. Ik ben namelijk niet zo’n voorstander van abonnementsservices omdat ik er al teveel heb. Wat wel super is, is dat je nooit met lege handen staat. Als je koptelefoon onverhoopt stuk is, vervangt Gerrard Street het onderdeel razendsnel en kosteloos. Zo weet je zeker dat jij je bijdrage levert aan het terugdringen van e-waste. En geniet je van een koptelefoon van topkwaliteit die niet alleen goed is voor de wereld, maar ook voor je oren. Ik ben fan!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy