IKEA X MUD Jeans = de welbekende KLIPPAN bank in een jasje van gerecyclede spijkerbroeken

IKEA X MUD Jeans = de welbekende KLIPPAN bank in een jasje van gerecyclede spijkerbroeken

Om de zoveel tijd komt er een samenwerking voorbij waarvan je denkt, hé dat is leuk gedaan! Zo ook de nieuwe samenwerking tussen IKEA en het Nederlandse jeansmerk MUD Jeans. Zij hebben de handen ineen geslagen en een hoes van gerecyclede spijkerbroeken voor de welbekende KLIPPAN bank ontworpen. De hoezen bestaan voor veertig procent uit gerecyclede jeans en voor zestig procent uit duurzaam katoen. De KLIPPAN bank is een klassieker die al ruim veertig jaar meegaat en kan weer nieuw leven worden ingeblazen met de nieuwe hoes.

IKEA X MUD Jeans = de welbekende KLIPPAN bank in een jasje van gerecyclede spijkerbroeken

Circulaire ambities

MUD Jeans is een merk die graag duurzame verandering teweeg wil brengen door jeans te produceren van gerecycled denim. Het jeansmerk maakt hiermee onderdeel uit van de circulaire economie en wil een wereld creëren waarin afval niet bestaat. Bij het ontwikkelen en produceren van de KLIPPAN hoes versterken de twee partijen elkaar zodoende: MUD Jeans recyclet de oude spijkerbroeken tot nieuw denim en IKEA zorgt voor de grote schaal. De hoezen worden in negen landen verkocht. Naast de KLIPPAN hoes werken de twee bedrijven ook aan andere producten van gerecycled denim. IKEA wil in 2030 volledig circulair en klimaatpositief zijn. Dat betekent onder andere dat alle producten dan circulair ontworpen moeten zijn en alleen uit hernieuwbare of gerecyclede materialen mogen bestaan

IKEA X MUD Jeans = de welbekende KLIPPAN bank in een jasje van gerecyclede spijkerbroeken

Zelf zo’n denim hoes hebben? De prijs is € 99,- en consumenten die twee oude spijkerbroeken bij een IKEA vestiging inleveren, krijgen 10% korting. Op die manier zorgt IKEA er samen met MUD Jeans voor dat zoveel mogelijk spijkerbroeken een nieuw leven krijgen.

Lees ook:  Hoe je het beste haalt uit Museumnacht Amsterdam 2019

0 comments on “IKEA X MUD Jeans = de welbekende KLIPPAN bank in een jasje van gerecyclede spijkerbroeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *