Hoe CBD-olie bijdraagt aan een betere nachtrust

Hoe CBD-olie bijdraagt aan een betere nachtrust

Urenlang wakker liggen, piekeren, weer even omdraaien, eruit om toch nog even wat te gaan eten… we herkennen het waarschijnlijk allemaal. Van die nachten dat je de slaap niet te pakken krijgt en alleen maar gefrustreerd raakt, omdat je wekker de volgende ochtend weer vroeg staat. Wanneer het niet in slaap komen structureel wordt, heeft dit een heftige impact op zowel je mentale als lichamelijke welzijn. CBD-olie is een voedingssupplement wat je helpt bij insomnia en het verbeteren van je slaapkwaliteit en dus je nachtrust. We nemen je mee in de wereld van de CBD-olie en vertellen je wat je moet weten over dit supplement.

Wat is CBD-olie?

CBD is de afkorting voor cannabidiol. De belangrijkste groep bestanddelen uit de hennepplant die tot cannabinoïden behoren, zoals dus ook CBD, bieden veel voordelen voor ons lichaam. Maar wat doet CBD dan voor ons lichaam? Doordat ons lichaam de werkzame stoffen in CBD herkent als lichaamseigen stoffen waarmee ons immuunsysteem wordt geregeld, kan CBD snel van waarde zijn voor vele functies die ons natuurlijke afweersysteem helpt om ons lichaam gezond te houden. Wat goed is om te weten, is dat CBD géén geestverruimende functie heeft. Je wordt dus niet high van CBD-olie. Vaak wordt CBD-olie verward met wiet-olie. Dat is onterecht, want er zit een groot verschil in deze oliën. Wiet-olie heeft namelijk wél een hoge dosering THC, wat een geestverruimend bestanddeel is.

Waarom helpt CBD-olie bij een betere nachtrust?

Meestal zorgen kleine veranderingen in je levensstijl al voor een verandering om je lichaam weer in balans te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een vast slaapritme, dertig minuten lichamelijke beweging en het verminderen van je schermtijd. Het kan voor je lichaam geen kwaad om wat extra ondersteuning te gebruiken en je lichaam te helpen om weer in balans te komen. Zodat je weer beter in slaap valt, minder stress ervaart en je lichaam de rust geeft die zij nodig heeft. CBD en slaap gaan hand in hand. Naast dat CBD je slaap ondersteunt, heeft het nog vele andere positieve werkingen. Het helpt bij stress gerelateerde klachten, diverse pijnklachten en neerslachtigheid.

Lees ook:  Back to work: 5 tips om makkelijker weer aan het werk te gaan na de vakantie

Hoe kies je de juiste dosering?

Wanneer je de olie gaat gebruiken, is het van belang om de juiste dosering van CBD in te nemen. Welke dosering je inneemt, is voor ieder persoon verschillend. Het heeft namelijk met verschillende factoren te maken. Geslacht, lengte, leeftijd en ervaring met CBD spelen allemaal een rol in het kiezen van de juiste dosering. Als je onbekend bent met CBD, wordt aangeraden om te beginnen met een lage dosering. Het is belangrijk om zelf te ontdekken wat voor jouw nachtrust werkt, dus neem de tijd om dit te onderzoeken.

Foto header via iStock, credits: LightFieldStudios

0 comments on “Hoe CBD-olie bijdraagt aan een betere nachtrust

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *