Fitness apps helpen je corona kilo’s kwijt te raken

by Imke

Nu de sportscholen omwille van de corona maatregelen al lang gesloten zijn zullen veel leden inmiddels wat extra kilo’s zijn aangekomen. Het min of meer verplicht veel tijd thuis doorbrengen resulteert vaak in snacken voor de tv. Met de zomer in aantocht wil je die overtollige kilo’s uiteraard graag weer kwijt. Dat kan met behulp van fitness apps. Die laten je sporten zonder dat je daarvoor naar buiten moet. Sim only samenstellen voor je sportieve datagebruik kan je eenvoudig online regelen.

Hoewel het natuurlijk leuker is om effectief naar de sportschool te gaan, kun je door middel van fitness apps je conditie thuis op peil houden. We laten je graag kennismaken met een paar zeer populaire fitness apps als Sworkit (Lite), 30 day ab challenge en Seven. Sommige van deze apps zijn volledig gratis te gebruiken. Bij anderen heb je een gratis proefperiode om te ontdekken of de app bevalt.

Sworkit (lite)

Sworkit is een populaire fitness app. De lite versie van deze app is volledig gratis te gebruiken. Zo kun je proberen of sworkit de app is die bij jou past. Zo ja, dan kun je eenvoudig overstappen op de betaalde versie. Zo nee, Jammer dan, maar het heeft je ook niets gekost.  De app geeft fitnesstrainingen aan met behulp van je eigen lichaamsgewicht. Je hebt dus geen extra apparaten nodig. Kies voor een cardio, kracht, stretching of yogatraining. Je bepaalt zelf hoelang jouw training duurt. Alle trainingen worden vergezeld met video’s in hoge kwaliteit die laten zien hoe je de oefening moet uitvoeren. Daarnaast geeft de app ook aan hoeveel reps je van die bepaalde oefening moet doen.

Lees ook:  Dit zijn de mooiste hikes van Scandinavië

30 day ab challenge

Wil je jouw gezondheid en conditie verbeteren? Wil je ultieme trainingen volgen voor bijvoorbeeld je buikspieren of gehele core? Probeer dan zeker de app 30 day ab challenge. Deze app kun je geheel gratis 30 dagen lang gebruiken. Het is een eenvoudig traingingsplan. Je hebt een vast aantal oefeningen en daartussenin ook rustdagen. Langzaam wordt de intensiteit van de oefeningen verhoogt. In het totaal heeft de app 6 trainingen met 15 variaties in buikspieroefeningen die geschikt zijn voor zowel vrouwen als mannen van alle leeftijden en fitnessniveaus.

Seven

In slecht 7 minuten per dag werken aan het verwijderen van je coronakilo’s. Dankzij deze app is je excuus “geen tijd” niet meer geldig. De oefeningen worden zeer duidelijk uitgelegd en je kunt eenvoudig zien wat je voortgang is. En om je extra te stimuleren, je kunt levens verliezen. Besluit jij om een dagje over te slaan, dan word je daarvoor gestraft. Je hebt in het totaal 3 levens, wees er dus zuinig op!

Gebruik je sportapp in combinatie met Fatsecret voor het beste resultaat

Fatsecret is een hele handige app die precies kan bijhouden hoeveel calorieën jij binnenkrijgt door voeding. Door middel van een uitgebreide database met voedingsmiddelen is de app in staat het aantal calorieën uit te rekenen en daarnaast de verhouding van vetten, eiwitten en koolhydraten weer te geven. Als je een account hebt aangemaakt kun je vervolgens je doelstelling ingeven. Fatsecret berekent voor jou het aantal calorieën dat je daarvoor nodig hebt. Je kunt invullen wat je die dag al gegeten hebt en de app laat zien of dat voldoende is of welke voedingsstoffen je nog mist.

Lees ook:  FriendlyMenuires: dé uitvalsbasis voor een bijzonder ski-avontuur en meer!

Sim only maandelijks opzegbaar by Simyo is ideaal om het dataverbruik van jouw mobiel eenvoudig aan te passen. Zo betaal je nooit te veel en heb je toch voldoende data voor de fitness apps beschikbaar. Met de abonnementen van Simyo heb je genoeg data om overal en altijd te sporten, zo kan jij zorgen dat je topfit de zomer ingaat.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Simyo.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy