Eén op de vier honden slaapt bij het baasje in bed

Eén op de vier honden slaapt bij het baasje in bed

Sinds we door corona meer thuis zijn, groeit het aantal hondenbezitters gestaag. 1 op de 5 Nederlandse huishoudens hebben inmiddels een hond. Hiermee steeg de hondenpopulatie in Nederland van 1,7 miljoen in 2019 naar 1,9 miljoen in 2020 (!). En het ontbreekt onze trouwe viervoeters aan helemaal niets; baasjes hebben van alles voor ze over, zo blijkt uit onderzoek door Edgard & Cooper. Het honden- en kattenvoedingsmerk zocht uit hoe Nederland haar honden vertroetelt en verzorgt. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de ondervraagden hun hond als een kind behandelt. Een kwart van de honden slaapt bij het baasje (of een ander gezinslid) in bed en zo’n 15% neemt z’n hond mee onder de douche of in bad. Ook geven met name vrouwen onder de 30 aan graag kleding voor hun hond te kopen. En zodra het straks weer mag, is bijna de helft van de hondenbezitters van plan hun hond mee te nemen op vakantie.

Opvrolijken

Nagenoeg alle hondenbezitters zien de hond als volwaardig onderdeel van het gezin. De helft groet bij thuiskomst eerst de viervoeter en daarna pas de andere huisgenoten. En meer dan 8 op de 10 baasjes geeft aan dat de hond hen kan opvrolijken als men zich slecht voelt. Hoewel zo veel mensen hun hond als volwaardig familielid zien, is het goed om te beseffen, ook na corona, dat er bij de verzorging van een hond heel wat komt kijken.

Hond zet aan tot beweging

Het onderzoek wijst ook uit dat de overgrote meerderheid van de mensen flink wat tijd buiten doorbrengt met hun hond; ruim 80% van de viervoeters wordt dagelijks een uur of langer uitgelaten. Dat is zowel lekker voor de hond als voor hun baasje, want uit onderzoek (CBS, 2020) blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders niet aan de beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad komt. Om bijvoorbeeld aan de gewenste en welbekende 10.000 stappen van veel Nederlanders te komen, kan een hond dus een heel positieve bijdrage leveren.

Lees ook:  5 interieurtips voor een instant gelukgevoel

Bot, biefstuk of banaan als traktatie

Als het om voeding gaat, zijn hondenbaasjes heel serieus. Zeven op de tien mensen zeggen eerst uitgebreid onderzoek te hebben gedaan naar de beste hondenvoeding voor hun geliefde huisdier. Hierbij vindt een kleine 80% de ingrediënten en samenstelling van de hondenvoeding belangrijker dan de prijs. Na de keuze voor een merk, wordt er nog maar weinig gewisseld. Veel honden eten en snacken een tussendoortje op hetzelfde moment als de rest van het gezin. Ook krijgen ze hapjes of restjes van het gewone avondeten. Om honden echt eens te verwennen, worden regelmatig botten, biefstuk en bananen (al dan niet met pindakaas) getrakteerd.

Honden populair op social media

  • 1 op de 3 Nederlanders heeft meer foto’s van de hond dan van familieleden/vrienden op zijn ‘device’(tablet/computer/telefoon)
  • Ruim 30% van de hondenbezitters heeft zijn hond zichtbaar op z’n profielfoto
  • Maar liefst 10% van de honden heeft een eigen social media account

0 comments on “Eén op de vier honden slaapt bij het baasje in bed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *