De 5 mooiste fietsroutes om de lente te proeven

by Jill Buitenhuis

De zon schijnt, de lucht is blauw… en wauw, wat voelt dat goed. Dit fijne weer hebben we allemaal even nodig en is een waar cadeautje na alle regenbuien en donkere avonden van de afgelopen tijd. We kunnen eindelijk weer lekker naar buiten en genieten van de mooie natuur in eigen land. Heb je zin om erop uit te gaan en de lente te proeven? Pak lekker de fiets en geniet van een van deze vijf fietsroutes.

Van Gogh fietsroute Zundert Noordwest

Deze van Gogh fietsroute is begint niet voor niets in Zundert, de geboorteplaats van Vincent van Gogh. Op 30 maart, 1853 werd hij daar geboren. Deze Van Gogh fietsroute laat je onder andere kennismaken met de zes Van Gogh Monumenten in Zundert. Ook fiets je langs de diverse plekken waar Vincent wandelde, die hij tekende en beschreef in zijn brieven. Deze fietsroute is dus niet alleen om de lente te proeven, maar ook vooral om een cultureel uitstapje te maken in eigen land. Bekijk hoe de fietsroute werkt, of download de Fietsroute app.

Langs het water in Vinkeveen

Het startpunt van deze fietsroute is Vinkeveen. Vanuit daar trap je ‘m als eerste aan richting Demmerik. Tijdens je tocht bewonder je oude panden en boerderijen, die vaak alleen bereikbaar zijn via een bruggetje dat over een brede sloot loopt. Deze route is dus zelfs voorzien van een spannend element… net voor Wilnis bewonder je de Veenmolen, om vervolgens je route voort te zetten langs de meanderende Kromme Mijdrecht. Wat er verder op je pad komt, ontdek je tijdens je tocht van 26,7 kilometer.

Lees ook:  Hallo zomer, hallo hooikoorts. 4 tips wat je tegen hooikoorts kan doen.

Noordoost-Veluwe: Epe, Heerde

Een fietsroute die je zal verwonderen. Tijdens je toch geniet je namelijk van de indrukwekkende bossen, heidevelden, landschappen en nog vele andere bezienswaardigheden. De perfecte plek dus om de lente te proeven. Je komt langs schaapskooien, waar je de Nederlandse natuur op zijn mooist ziet. Je hebt 44.89 kilometer lang de tijd om de natuur te horen, ruiken, voelen en zien.

Bollenstreekroute

Ook weer zo’n pareltje die perfect is om de lente te vieren. Strakke bollenvelden in geel, oranje, rood en paars komen je tegemoet tijdens het fietsen. Je geniet van pittoreske dorpjes, fietst langs het water en kunt een tussenstop maken bij bijvoorbeeld kasteel Teijlingen of ’t Huys Dever. Genoeg te zien op deze oer-Hollandse route.

Citystroll door Utrecht

In een van de mooiste steden van ons land kun je de lente proeven met de ‘Stijl in Utrecht’. Honderd jaar geleden zorgde de kunstbeweging De Stijl voor een revolutie in de architectuur. De Utrechtse meubelmaker en architect Gerrit Rietveld was een grote naam. Tijdens deze toch maak je kennis met de erfenis van Gerrit Rietveld, bewonder je het fijne Utrecht en fiets je door parken zoals het Wilhelmina- en Julianapark.

Foto header via iStock, credits: Elizaveta Elesina

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy