De 2021 Tarform Luna: een elektrische motor gemaakt van duurzame materialen

De 2021 Tarform Luna: een elektrische motor gemaakt van duurzame materialen

Technologie en respect voor het milieu staan centraal bij Tarform, en dat is terug te zien bij hun nieuwste motor die een nieuwe eeuw van motorrijden moet inluiden. De Tarform Luna is een nieuwe elektrische motor die filosofie omtrent design hartstikke serieus neemt. Het motto van het bedrijf is namelijk dat design duurzaam moet zijn. Dat betekent dat de motor aangedreven wordt door schone energie en technologie, het design ontworpen is om aangepast te worden, en de motor uiteindelijk dus gebouwd is om bestendig te blijven.

Organisch en duurzaam materiaal

Dit betekent dat er allerlei upgrade mogelijkheden zijn, zoals bijvoorbeeld de batterypack. Zodra de technologie vernieuwt, vernieuwt de Tarform Luna dus mee. Je vervangt slechts de onderdelen die verouderd zijn – en door het gebruik van organisch en duurzaam materiaal bespaart dat niet alleen kosten voor de eigenaar, maar ook heel wat schroot voor de hoop.

De elektrische motor gaat van 0-60 in 3.8 seconden, met een topsnelheid van ongeveer 152 kilometer per uur, en heeft drie verschillende besturingsmogelijkheden. In een klein uur (50 minuten) laadt de Tarform Luna van 0-80%. En dat kan via een stopcontact of niveau 2 lader. Ook zijn er genoeg technische snufjes die extra veiligheid garanderen terwijl je op de weg racet: vibraties van de zetel waarschuwen je voor voertuigen in de blinde hoek en een naar achteren gerichte HD camera geeft je een uitgebreid 180 graden zicht. Bovendien ontvang je statistieken en inzichten die je helpen om steeds beter te rijden, allemaal op een 3.4-inch display met Bluetooth en wifi.

Lees ook:  Gespot: de elektrische deelbakfiets Cargoroo

Moeder natuur

Technologie en ecologie gaan hand in hand: het design is geïnspireerd op moeder natuur zelve. Dit zien we terug in de innovatieve materialen. Verschillende onderdelen zijn gemaakt van vlasvezels, gerecycled aluminium en biologisch afbreekbaar (veganistisch) leer. Het design ziet er scherp en retro-futuristisch uit, zonder te overdrijven. Een eyecatcher is het achterlicht, bijvoorbeeld, dat er in de half-ovale vorm niet anders dan heel designwaardig uitziet.

Naar verwachting begint de productie in de zomer van 2021. Goedkoop is de Tarform Luna niet: prijzen beginnen rond de 24.000 dollar. Wie geïnteresseerd is kan via de website reserveren.

Beeld header via de website van Tarform.

0 comments on “De 2021 Tarform Luna: een elektrische motor gemaakt van duurzame materialen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *