Coronaproof-uitje: stadswandelingen voor de culinaire wandelaar

Coronaproof-uitje: stadswandelingen voor de culinaire wandelaar

Een uitje verzinnen tijdens deze tijd kan nogal een uitdaging. Er is weinig mogelijk, maar creatief zijn is altijd mogelijk. Gelukkig zijn er heel veel creatieve mensen, en zijn er uitjes bedacht die wel kunnen. Een populair uitje tijdens de corona-tijd is het maken van een stadswandeling. Nu zijn er ook stadswandelingen gecombineerd met fijne tussenstops, waar je geniet van een hapje en drankje. Wij verzamelden deze culinaire routes voor je, waarmee je een fijne dag weg bent en je echt verrast wordt.

Oesterwandeling

Dit is er eentje voor de echte oester-liefhebbers. Een zilte slurptocht langs vier restaurants in Amsterdam. Je meldt je bij Lion Noir, waar je twee oesters krijgt met verschillende toppings. Vervolgens leg je een route af van 4,3 kilometer. Brasserie Van Baerle, Épicerie Jean & Marie en Pekelhaaring zijn de volgende stops. Je krijgt steeds verschillende oesters, samen met een glas wijn, bubbels of een biertje. Net waar je zin in hebt. Je koopt een kaartje via @oesterwandeling op Instagram.

Coronaproof-uitje: stadswandelingen voor de culinaire wandelaar

Gouds genieten

In Gouda weten ze ook wel hoe je culinaire stadswandelingen uitstippelt. De ‘Tasty Talk’ brengt je naar zes Goudse restaurants. Langs De Kleischuur, Kamphuisen, Viejee’s, Lunchcafé Curcuma, Pomms en De Zalm, ontdek je het mooie Gouda en geniet je van goed eten. De Tasty Talk is niet alleen in Gouda te vinden. Kijk welke stads-proeverijen jij graag wil ontdekken en proeven.

De SmaakRoute

De Smaakroute is een unieke combinatie tussen wandelen, winkelen en proeven. Bij de gepassioneerde winkeliers geniet je niet alleen van verschillende delicatessen, maar hoor je ook het verhaal achter hun producten en bij de meesten krijg je zelfs een lekkere goodie voor in je goodiebag. Je kunt kiezen uit een smaakroute door Deventer, Zwolle, Ommen en Kampen. Welke smaakroute kies jij?

Lees ook:  Slippers gemaakt van autobanden

Meer fan van fietsen? Dan is Happen & Trappen wat voor jou. Je bent een volledige dag onderweg op je fiets, met onderweg allerlei heerlijke hap-stops. Bij de eerste stop geniet je van koffie en gebak, dan trap je hem door naar het voorgerecht, om vervolgens een warm soepje te eten. Na je soepje trap je de pedalen aan naar het hoofdgerecht en je laatste stop is het dessert.

Nog meer inspiratie nodig? Kijk dan ook eens op het Instagram account van BijBenen. Waar je allemaal (korte) wandelingen kan vinden, waarbij je ook een fijne koffiestop kan maken.

0 comments on “Coronaproof-uitje: stadswandelingen voor de culinaire wandelaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *