Ben je wel zuinig op je interieur?

Ben je wel zuinig op je interieur?

Eindelijk, je hebt het precies zo voor elkaar in je huis zoals je wilt hebben. Perfecte harmonie tussen je inrichting en de afmetingen van je woning. En dan ook nog eens helemaal afgestemd op de woonwensen die je vooraf had, Wat wil je nog meer? Nou, zuinig zijn op je perfecte interieur bijvoorbeeld… Daarvoor geven we je de nodige inspiratie in dit artikel.

Nalatig of juist voorzichtig

Als je denkt dat een inboedelverzekering afsluiten het enige is dat je hoeft te doen om voor altijd relaxed te kunnen hangen op de bank, dan heb je het mis. Er zijn namelijk ook heel wat situaties waarin de verzekeraar niet uit hoeft te betalen. En daar heb je zelf voor getekend, want dat stond in de voorwaarden. Als jij niet zuinig bent op je interieur en zelfs nalatig bent geweest, krijg je bij schade niets terug van de verzekering. Dat zou al reden genoeg moeten zijn om wat zuiniger om te gaan met je spullen.

Ook als je schade veroorzaakt bij het schoonmaken of bewerken van je meubels, ligt de verantwoordelijkheid bij jezelf. Daar word je wel voorzichtiger van, nietwaar?

Je wilt er toch ook lang mee doen?

Een andere reden om juist voorzichtig te zijn met je interieur, is dat je het eindelijk allemaal zo hebt ingericht als je altijd al wilde. Dan wil je uiteraard niet het risico lopen dat er iets gebeurt met je meubels en andere spullen. Het liefst wil je er nog jaren van genieten. Net als bij bijvoorbeeld je auto zorg je dan ook voor goed onderhoud en optimale preventie.

Lees ook:  5 x zo creëer je sfeer in je huis

Die mooie houten tafel kun je bijvoorbeeld beschermen door onderzetters te gebruiken voor je hete koppen koffie en thee, maar ook voor de glazen bier, wijn en frisdrank die je erop zet. Met heel kleine wijzigingen in je gedrag kom je al een heel eind.

Denk ook aan je huisdieren

Misschien ben je zelf wel enorm zuinig op je interieur, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je hond of kat ook precies snapt hoe dat moet. Enerzijds is dat een kwestie van opvoeding: je kunt je huisdieren leren dat ze van bepaalde meubels moeten afblijven. Anderzijds kun je er ook proactief op anticiperen, bijvoorbeeld door sommige plekken ontoegankelijk te maken voor je huisdier.

Er zijn ook mensen die juist elk jaar ‘nieuwe’ goedkope meubelen van Marktplaats halen, zodat hun honden en katten naar hartenlust de bekleding stuk kunnen maken. Ach, ieder zijn ding, zullen we maar zeggen…

Foto header via iStock, credits: FollowTheFlow

0 comments on “Ben je wel zuinig op je interieur?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *