5 x zo maak je je woning summer-proof

5 x zo maak je je woning summer-proof

Snak je ook zo naar warmte, luchtige kleding en een excuus om in de avond aan cocktails te sippen? Met de zomer in aantocht kunnen we het weer allemaal. Hoe prettig is dit dan om te genieten van dit heerlijke weer in een omgeving die summer-proof is? Maak je huis klaar voor de zomer en omarm het nieuwe seizoen met een nieuwe look.

Wanneer de zon fel begint te schijnen, begint het bij veel mensen te kriebelen. We willen iets nieuws. Met deze tips, zorg jij voor een summer-proof woning:

Leeg huis = leeg hoofd

Haal die stofdoek maar tevoorschijn. Ga je voor een summer-proof huis, dan ga je voor een woning die opgeruimd én schoon is. Je weet; een leeg huis is een leeg hoofd. Verlang je ook zo naar een woning zonder rondslingerende sokken, frutsels en de was die zichzelf opvouwt? Dat laatste is natuurlijk een utopie, maar aan die andere dingen kun je iets doen. Koop een mooie wasmand en zet die op plaats delict en deel de lades van je kast in met ladeverdelers. Zo krijgen zelfs de kleinste items een speciale plek. Alles opgeruimd? Gooi er dan wat allesreiniger achteraan en alles oogt én ruikt weer fris.

Kleur in het interieur

Alleen maar witte muren in huis? Mooi, met een wit palet als basis kun je heel wat kleur toevoegen. Koop accessoires in de vorm van kleurige kussens, leuke kaarsen en zet een mooi veldboeket op tafel. Heb je al kleur op de wand?

Bohemian sfeer in huis

Die urban jungle creëert zichzelf niet. Haal wat planten in huis en begeef jezelf in een mum van tijd in tropische sferen. De tijd dat je alleen wat vetplantjes in je huis had staan, is voorbij. Tegenwoordig willen we een buitengevoel in huis. Zeker in de zomer. Met een grote Monstera of palm, krijgt je zelfs in de winter een zomerse vibe in huis.

Lees ook:  Zo kies je de juiste verlichting voor je huis, tips & tricks

Horren voor deuren en ramen

Wie houdt er niet van een festival? Lekker eten, drinken, een chille vibe? Jij wel. Insecten helaas ook. Plaats een plissé hordeur of een raamhor voor deuren en ramen om toegang voor deze kleine festivalbezoekers te sluiten. Door de fijne rasters van het gaas, blijven zelfs de kleinste insecten veilig buiten.

Kleurige tuin

Je tuin of balkon is een verlenging van je woning. Zorg dat je je hier ook thuis voelt. Dat doe je het beste wanneer je met broeierige temperaturen comfortabel buiten kan zitten. Schaf een fijn bankje aan, voeg kleurige kussens toe en gooi die benen in de lucht. Met een cocktail erbij kan jouw staycation beginnen!

Foto header via iStock, credits: Grumpy Cow Studios

0 comments on “5 x zo maak je je woning summer-proof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *