5 gezondheidsvoordelen van CBD en hoe je het kweekt

5 gezondheidsvoordelen van CBD en hoe je het kweekt

CBD kent veel gezondheidsvoordelen. Het werkt onder andere verlichtend bij chronische pijnen, angsten en ontstekingen. Op welke manier kun je dit zelf kweken? En hoe verloopt het proces om THC te laten verdwijnen om CBD te kunnen maken?

Hoe THC uit wietplanten laten verdwijnen en CBD maken?

De cannabisplant bevat zowel THC (Tetrahydrocannabinol) als CBD (Cannabidiol). Als je met wietzaadjes optimaal wilt profiteren van de gezondheidsvoordelen van CBD, dan is het zaak om zoveel mogelijk THC te laten verdwijnen. Je ervaart in dat geval dus geen high, maar profiteert wel van diverse andere voordelen. THC uit wietplanten verwijderen om CBD te kunnen begint met het kopen van CBD wietzaadjes.

Daarmee kun je thuis medicinale cannabis kweken die rijk is aan CBD. Het proces wat deze wietzaden doorlopen is streng. Zo worden alleen zaden gebruikt die afkomstig zijn van hoogwaardige genen. Aan de hand van innovatieve technieken worden cannabiszaden gekweekt met de juiste verhouding CBD. Zo kun je dus ook thuis profiteren van alle bewezen gezondheidsvoordelen. We hebben er alvast 5 voor je op een rij gezet.

Dit doet CBD voor jouw gezondheid

De voordelen van CBD welke afkomstig is van cannabisplanten, is al meerdere malen bewezen. Medicinale wiet wordt toegepast bij de meest uiteenlopende ziektes en aandoeningen. Zowel fysiek als mentaal. Enkele gezondheidsvoordelen van CBD zijn:

1. Werkt verlichtend bij chronische pijnen

CBD heeft pijnverlichtende eigenschappen,. Bijvoorbeeld bij mensen met reuma, chronische ontstekingen of andere pijnklachten met een terugkerend karakter. Ook patiënten met MS hebben baat bij pijnverlichting door het gebruik van CBD.

Lees ook:  11 x black-owned businesses voor de beste fashion

2. Ontstekingsremmend

CBD heeft ook een ontstekingsremmende werking. Daarom worden medicinale cannabis zaden met CBD ook gebruikt door mensen met aandoeningen die ontstekingen veroorzaken. Denk daarbij aan gewrichtsontstekingen zoals reuma of artritis, maar ook aan inflammatoire darmaandoeningen en colitis. Ook als dit gepaard gaat met misselijkheid.

3. Effectief tegen angst- en paniekaanvallen

CBD is ook bewezen effectief tegen angsten, paniek en posttraumatische stressstoornissen. Ook mensen met depressies of sombere gedachten ervaren gezondheidsvoordelen bij het gebruik van medicinale cannabis.

4. Stimuleert de hartgezondheid en verkleint het risico op diabetes

Als het voedingspatroon wordt aangevuld met CBD, wordt ook de hartgezondheid gestimuleerd. Het stofje voorkomt eventuele schade aan bloedvaten. Bijvoorbeeld veroorzaakt door diabetes of een verhoogde suikerinname. Een regelmatig gebruik van medicinale wiet welke rijk is aan CBD, verkleint tevens het risico op diabetes.

5. Voorkoming van kanker

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat CBD bijdraagt aan de voorkoming van kanker. Daarnaast zorgt dit stofje ervoor dat de groei en ontwikkeling van kankercellen en tumoren wordt geremd. Dat geldt voor verschillende soorten kanker zoals longkanker, borstkanker en bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie.

Nog meer voordelige eigenschappen van CBD

Naast de bovenstaande 5 gezondheidsvoordelen, heeft CBD nog meer voordelige eigenschappen. Zo houdt het onze huid en haren gezond, verbetert het onze nachtrust en draagt het bij aan de vermindering van stressgerelateerde klachten. CBD kan tevens worden ingezet als krachtige antioxidant om vrije radicalen in het lichaam te kunnen verwijderen.

Foto header via Pixabay.com

0 comments on “5 gezondheidsvoordelen van CBD en hoe je het kweekt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *