4 x bijzonder overnachten in de natuur van de Franse Alpen (wegdromen mag, toch?)

by Redactie

Meer dan ooit hebben we behoefte om in de natuur te zijn en te aarden. En nergens kan dat beter dan in het ongerepte gebied van de Franse Alpen. Vier tips om midden in de natuur te overnachten.

Wildkamperen met Hervé

Op veel plekken in de ongerepte natuur in Frankrijk mag je wildkamperen (een bivak opzetten). Dit houdt in dat je je tentje opzet om er te overnachten en deze de volgende dag weer opdoekt. Informeer van tevoren bij de VVV van de plaats of je een bivak mag opzetten. Hervé le Sobre is bijvoorbeeld berggids en begeleidt hikes inclusief bivak vanuit Morzine. Je vertrekt rond vijf uur ’s middags voor een wandeling met uitleg over de inheemse flora en fauna. Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming bereid je je voor op de nacht en het avondeten. Je maakt een kampvuur klaar en kiest een mooi plekje om je hangmat op te hangen. De avond breng je door rond het kampvuur waarbij je geniet van een (vegetarische) barbecue.

Informatie: Hervé regelt de hangmat.
Zelf meenemen: slaapzak en voldoende water.
Prijs : 50€ inclusief overnachting in de hangmat, diner en ontbijt.

4 x bijzonder overnachten in de natuur van de Franse Alpen (wegdromen mag, toch?)

Overnachten onder een magnifieke sterrenhemel

Doordat er in de Franse Alpen nauwelijks verlichting is, zijn de sterrenhemels er op z’n mooist. Dit kun je ervaren in een Perched Bubble in het gehuchtje Les Mines d’Or. Je vindt de bubbel op meer dan 6 meter hoogte gelegen tussen de dennenbomen. Vanaf die plek heb je 360 graden uitzicht over de bergmassieven rond Les Mines d’Or.

Lees ook:  Het Kleinste (Thee)Huis van Amsterdam

Informatie : Geopend van 15 mei tot eind september.
Prijs: Vanaf 170€ voor 2 personen voor de nacht en het ontbijt

Hottub op 1.600 meter hoogte

De Refuge de Nyon is een authentiek chalet van steen en hout en kijkt uit op een bergmeer. Binnen biedt het chalet een behaaglijk haardvuur om fijne momenten met familie of vrienden door te brengen. Ontspannen in de hottub behoort ook tot de mogelijkheden. Nyon is alleen bereikbaar met de kabelbaan waarna het nog een overzichtelijk stukje lopen is tot de refuge. Vanaf de refuge heb je een panorama uitzicht op de omliggende bergketens en een bergmeer.

Informatie: geopend van begin juni tot half september
Prijs: voor een overnachting inclusief (vegetarisch) diner en ontbijt betaal je 120€ per persoon.

4 x bijzonder overnachten in de natuur van de Franse Alpen (wegdromen mag, toch?)

Hikes met overnachting in berghutten en lokale herbergen

Reconnect with nature is de slogan van Morzine Mountain Cooperative. Dat lukt vast wel gedurende een 1, 2 of 5 daagse trektocht in de ongerepte natuur rond de Vallée d’Aulps. Per dag leg je zo’n 20 a 25km af door de onbekende gebieden van de Vallée d’Aulps. Je overnacht en eet in berghutten en lokale herbergen temidden van de machtige bergketens.

Informatie: de trektochten worden aangeboden in juli/augustus/september.
Contact : morzinemountaincooperative.com

Wildkamperen met Hervé – ©HervéLeSobre
Overnachten onder een magnifieke sterrenhemel – ©BullesMinesdOr
Hottub op 1.600 meter hoogte – ©Le Refuge

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy