Wegdromen bij een bijzonder staaltje architectuur in Zuid-Tirol

by Redactie

We gaan er vanuit dat we straks in de zomer weer wat meer bewegingsvrijheid hebben. Daarom alvast een artikel om bij weg te dromen…. In de Italiaanse regio Zuid-Tirol wordt er in de architectuur namelijk gekeken naar hoe traditie en vernieuwing hand in hand met elkaar kunnen gaan. Met respect voor de natuur, uitdagende locaties in de bergen en duurzaamheid hoog in het vaandel worden er bijzondere bouwwerken gecreëerd door architecten en designers. Kijk maar eens naar de volgende voorbeelden.

Schwarzensteinhütte

In Zuid-Tirol vind je natuurlijk heel veel berghutten, maar deze springt er letterlijk bovenuit. Met een hoogte van maar liefst 3.026 meter is het de hoogst gelegen hut in Zuid-Tirol. De bouw van de Schwarzensteinhütte is in 2017 afgerond en heeft een moderne architectuur. De hut is namelijk gebouwd in een zeshoekige vorm. De hoogte van deze hut biedt natuurlijk een prachtige uitzicht dat reikt van de Alpen tot aan de Dolomieten. Daarnaast is de hut het perfecte startpunt voor zowel zware als gemakkelijkere (gletsjer) tochten.

Wegdromen bij een bijzonder staaltje architectuur in Zuid-Tirol

.

Kurtatsch wijngaarden

Ben je een wijnliefhebber? Dan zijn de prachtige wijngaarden van Kellerei Kurtatsch voor jou the place to be. Ze liggen in het dorp Kurtatsch op adembenemende steile hellingen van 220 tot 900 meter boven zeeniveau. Zo’n groot hoogteverschil binnen een gemeente is uniek in Europa. Deze hellingen bieden niet alleen een prachtige uitzicht, maar zijn ook ideaal voor de verschillende wijnsoorten die er groeien. Alle wijnen worden zo geproduceerd dat ze hun verschillende plaatsen van herkomst zoveel mogelijk weerspiegelen. Je kunt deze authentieke wijnbelevenis ook zelf ervaren door een tour te volgen of de unieke barrique-kelder ‘Dolomit’ met een natuurlijke rotswand te bezoeken.

Lees ook:  Hotel not Hotel

Prinz Rudolf Smart Hotel

Ondanks dat het hotel pas in 2020 geopend is, weet het publiek dit bijzondere hotel al veel aandacht te geven. Het Prinz Rudolf Smart Hotel is ontworpen door DEAR Studio architecten Manuel Gschnell en Stefano Longo, die een focus hebben op innovatieve projecten. Maar wat maakt het hotel naast de moderne uitstraling en inrichting nu zo bijzonder? Het dak! Op het dak bevinden zich namelijk drie zwembaden, een sauna en als kers op de taart een infinity pool. Genieten met een grote G van het uitzicht over Meran/Merano, de Vinschgau-vallei en het Texelgroep gebergte met zijn natuurpark.

Wegdromen bij een bijzonder staaltje architectuur in Zuid-Tirol

Fotocredits: 
– Schwarzenstein ©IDM Südtirol Harald Wisthaler
– Prinz Rudolf ©Davide Perbellini

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy