Relatiebemiddeling, past dat bij jou?

Relatiebemiddeling, past dat bij jou?

Kijk eens rond in je familie en je vriendenkring. Iedereen van om en nabij jouw leeftijd heeft een relatie. Mocht een van de relaties uitgaan, dan valt het je op dat een nieuwe ‘ware’ niet lang op zich laat wachten. Je hebt je misschien vaak afgevraagd waarom juist jij niet zo snel iemand tegenkomt met wie je die speciale klik hebt. Ligt het aan jezelf? Zijn je eisen te hoog of word je niet snel verliefd? Of komt het misschien omdat je een zo drukke baan hebt dat je nauwelijks tijd kunt vrijmaken om nieuwe mensen te leren kennen? Laten we duidelijk zijn: er is niets mis met je. Zeker in deze tijd, waarin we ook nog noodgedwongen meer tijd thuis doorbrengen, is het lastig om een potentiële partner tegen te komen. Heb je weleens aan relatiebemiddeling gedacht?

Heb je online dating wel eens geprobeerd?

Een van je mogelijke problemen is misschien wel dat je onvoldoende nieuwe mensen leert kennen in je dagelijkse leven. Online dating zou dan een goed werkende oplossing kunnen zijn. Op diverse datingsites kom je alleen in contact met alleenstaanden die net als jij op zoek zijn naar een nieuwe, en liefst langdurige, liefde. Wanneer je je kennissenkring polst, zal je ongetwijfeld verhalen horen van mensen die via een datingsite hun huidige partner hebben gevonden.

Pas echter wel op. Online daten is moeilijk te vergelijken met iemand in het echte leven tegenkomen. In het echte leven krijg je alle indrukken tegelijkertijd. Bij online daten gaat het veel meer gedoseerd en merk je pas tijdens een concrete afspraak wie je voor je hebt. Helaas zijn er ook veel onbetrouwbare sites en datingsites die overspoeld zijn door nepprofielen. Dan is het logisch dat je het gevoel krijgt dat je alleen maar aan het lijntje gehouden wordt om zoveel mogelijk aan je te verdienen. Relatiebemiddeling werkt echter heel anders.

Lees ook:  Hoe je het spannend kan houden samen (of alleen!) tijdens de lockdown

Hoe gaat relatiebemiddeling?

Een relatiebemiddelaar kijkt naar jou als persoon. Zij kunnen pas een goede match maken als ze je écht leren kennen. Daarom steken ze erg veel tijd en moeite in de voorfase. Een relatiebemiddelingsconsulent neemt een uitgebreide intake met je af. Tijdens die intake willen ze te weten komen wat voor persoon je bent, naar welk type partner je op zoek bent en waar je interesses en ervaringen liggen. Het bureau gaat ervan uit dat hun relatiebemiddeling moet leiden tot een langdurige relatie. Zij zijn niet gericht op snel scoren en snel succes hebben.

Op basis van de gegevens uit een uitgebreide intake en het persoonlijke contact dat ze met je opbouwen, zoeken ze naar een partner die ook écht bij je past. Zij stellen potentiële partners, die ze ook kennen, aan je voor en vanaf dat moment neem je zelf de regie over. Het is natuurlijk heel goed mogelijk dat je net uit een langdurige relatie komt en het daten een beetje verleerd bent. Een onderdeel van een relatiebemiddeling kan dan ook zijn dat ze je handige datingtips geven. De resultaten spreken eigenlijk voor zich: binnen een jaar vindt een groot deel van de mensen die zoeken via relatiebemiddeling, een nieuwe relatie.

Foto header via iStock, credits: Tonktiti

0 comments on “Relatiebemiddeling, past dat bij jou?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *