Nieuwe eScooters van Segway: stil en uitstootvrij door de stad zoeven

by Petrick de Koning

Ik zal eerlijk zijn: ik ben geen fan van brommers en scooters. Knetterend lawaai en stinkende uitlaatgassen zijn mijn grootste bezwaren. Gelukkig heb ik het tij mee. Ook gemotoriseerde tweewielers zijn steeds vaker elektrisch. Segway geeft deze beweging een boost met een compleet nieuwe serie betaalbare eScooters en een eBrommer. En Nederland heeft de primeur.

Hoewel Nederland een fietsland bij uitstek is, rijden hier ook heel wat scooters en brommers rond. Gelukkig beseft een steeds groter deel van de Nederlanders dat we ons schoner moeten gaan voortbewegen. En daar speelt Segway slim op in met hun betaalbare eScooters. Er zijn drie modellen: de Launch Edition E110SE, de normale E110S en de E125S, het luxemodel. Vanaf net geen 1.700 euro rijd je er al op weg. Zo is de drempel om over te stappen naar elektrisch vervoer weer een stuk lager.

Nieuwe eScooters van Segway: stil en uitstootvrij door de stad zoeven

Superstrak en coole kleuren

Er zijn echter veel meer redenen om voor een e-variant van de scooter te kiezen. Ze zien ze er in ieder geval superstrak uit en je kan kiezen uit heel veel coole kleuren. Wat dacht je van Jet Black (mat), Intense Red (glans), Stone Grey (mat), Steel Grey (glans) of Arctic White? Je hoeft ook niet bang te zijn dat je krap zit. De zitting is geschikt voor twee volwassenen, dus geen geschuif of oncomfortabel zitten.. Extra voordeel is dat je onder zitting ook flink wat opbergruimte hebt.

Comfortabel zoeven

Segway heeft de compacte accu niet onder de zitting, maar onder de voetenplank geplaatst. Je kan er dus makkelijk bij en het zwaartepunt van de scooter is heel laag. Dat is veiliger en merk je ook tijdens het rijden. Je zoeft heel comfortabel door de stad. En als je moet remmen, zorgt het ABS remsysteem dat je veilig tot stilstand komt. Opladen is ook een makkie. Je haalt de accu er zo uit en plugt hem binnen aan een stopcontact. Als je een garage of schuur hebt, laad je natuurlijk gewoon daar op.

Lees ook:  Van Design Rides naar de Scenic Vision van Renault tijdens de Dutch Design Week

Nieuwe eScooters van Segway: stil en uitstootvrij door de stad zoeven Nieuwe eScooters van Segway: stil en uitstootvrij door de stad zoeven

Zonder sleutel wegrijden

De eScooters zijn uitgerust met de nieuwste technische snufjes en je bedient ze gewoon met een app op je smartphone. De speciale Segway-Ninebot app zorgt dat je altijd precies weet hoe ver je nog kan rijden. Onderweg zie je dat op het LED kleurenscherm. Een sleutel is trouwens niet meer nodig. Als je in de buurt bent, word je eScooter automatisch ontgrendeld.

Wat mij betreft gaat iedereen zo snel mogelijk aan de eScooter. Lekker rustig en schoon!

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy