Nasi is het meest populaire rijstgerecht van Nederland

Nasi is het meest populaire rijstgerecht van Nederland

Nederlanders zijn gek op rijst. 66% van de Nederlanders eet minimaal één keer per 2 weken rijst. De helft daarvan eet zelfs één keer per week rijst. En het meest favoriete rijstgerecht? Nasi is dé rijstklassieker van Nederland. Met overgrote meerderheid, 82%, kiest de Nederlander massaal voor Nasi, blijkt uit onderzoek*. De Indonesische klassieker maakt al generaties lang onderdeel uit van onze Nederlandse cultuur wat de nummer één notering enerzijds logisch maakt. Anderzijds is het verrassend dat ruim 8 op 10 nasi als duidelijke favoriet ziet. Zeker ten opzichte van de nummer 2 in het onderzoek.

De top vijf

In het onderzoek volgt op gepaste afstand Rijst met Kip Kerrie als nummer 2 met 41%. Soms uit een zakje of een pakje maar hoe dan ook ongekend populair. Gevolgd op ruime afstand door Zoetzure Kip (20%) en de Italiaanse rijstklassieker Risotto (19%) op de 3e plek. Daarna volgt Gebakken rijst met 17%, veelal een eigen recept op basis van wat men in huis heeft. De top 5 wordt samen afgesloten door de Spaanse klassieker Paella en de Thaise Curry beide met 13%. Verrassende nieuwkomer is Poké Bowl. Dit is voor Nederlanders een relatief nieuw rijstgerecht met haar roots in Hawaï en wordt door jonge vrouwen (en hipsters ;-) )nu al aangemerkt als een rijstklassieker.

En…. hoe zit het met jullie? Wat is jullie all time favourite rijstgerecht?

* Het online onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Markeffect in opdracht van Lassie. Het onderzoek is uitgevoerd onder 210 Nederlandse mannen en vrouwen. Deelnemers werd onder andere gevraagd naar hun consumptie van rijst, welke gerechten zij het liefst bereiden en op welk vlak ze nog meer inspiratie zouden wensen. De respondenten zijn representatief geselecteerd naar geslacht, leeftijd, gezinssituatie, arbeidsparticipatie en opleiding.

Lees ook:  Utrecht is met Danel een Franse food parel rijker

0 comments on “Nasi is het meest populaire rijstgerecht van Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *