Hoeveel kopjes gaan er dagelijks doorheen in het Coronatijdperk?

Hoeveel kopjes gaan er dagelijks doorheen in het Coronatijdperk?

Wij Nederlanders drinken heel veel koffie, samen met de Scandinaviërs staan we in de top vijf van landen waar per inwoner de meeste koffie wordt gedronken. ’s Morgens om wakker te worden, ’s middags als we een klein dipje krijgen en ’s avonds na het avondeten. Ook tussendoor gaan er nog heel wat kopjes koffie doorheen. Met of zonder koekje. In deze Coronatijd drinken we waarschijnlijk nog meer kopjes koffie dan we normaal al doen. Helemaal als we thuis werken en ons eigen vertrouwde koffieapparaat binnen handbereik staat is het verleidelijk om vaker een bakkie leut te maken. Hoe drink jij je favoriete koffie? Helemaal zwart, met een scheutje melk, met een klontje suiker of met een zoetje misschien?

Aangezien er liters water en koffie door een koffieapparaat gaan is het belangrijk om deze af en toe te reinigen. Vooral kalk hoopt zich op en zorgt voor verstoppingen, kalk geeft koffie een vreemd smaakje. Ook als een koffieapparaat wat langer stilstaat omdat er bijvoorbeeld veel minder mensen op kantoor zijn koekt het vuil dat is achtergebleven vast aan de onderdelen. Hoe het ook zij, een koffiezetapparaat ontkalken en reinigen kun je met soda en water doen. Schoonmaakazijn en water werkt ook. Maar als dat niet werkt is er een speciaal ontwikkelde ontkalker koffiemachine die je kunt gebruiken. Hier vertellen we je meer over het onderhoud van je koffiemachine zodat jij kunt blijven genieten van de lekkerste koffie tijdens het Coronatijdperk.

Wat is kalk?

In water zit kalk. Als je koffieapparaat intensief gebruikt gaat er veel water doorheen. Kalk zet zich dan af op leidingen en andere onderdelen. Je herkent kalk als een witachtige uitslag. Op een gegeven moment gaat je koffieapparaat minder goed werken of gaat helemaal stuk. Ook kan je koffie anders gaan smaken door kalk.

Lees ook:  Je kledingkast opruimen: dit zijn dé 3 methodes

Koffiezetapparaat ontkalken

Zoals gezegd zijn er verschillende manieren om je koffiezetapparaat te ontkalken. Grofweg moet je dit eens in de drie maanden doen. Haal eerst het apparaat leeg. Dus verwijder eventuele pads of cups. Vul het waterreservoir met water en doe er een kop soda of schoonmaakazijn bij. Zet het koffiezetapparaat aan en laat hem even lopen. Doe het koffiezetapparaat uit en laat de boel een paar uur weken. Zet daarna het apparaat weer aan en wacht tot het waterreservoir leeg is. Spoel het reservoir om met schoon water en spoel het koffieapparaat een paar keer door met water.

Foto header via iStock, credits: Maryna Andriichenko

0 comments on “Hoeveel kopjes gaan er dagelijks doorheen in het Coronatijdperk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *