Hoe je met hardlopen een (creatieve) staat van ‘Runfulness’ kan bereiken

Hoe je met hardlopen een (creatieve) staat van ‘Runfulness’ kan bereiken

De sportscholen zijn dicht, de thuis work-outs motiveren je niet meer en je wil toch fit blijven. Dan blijft hardlopen over. Het is niet gek dat de populariteit van hardlopen sinds de start van Corona flink is toegenomen. Uit ervaring van hardlopers blijkt dat de sport niet alleen fysieke voordelen, maar ook mentale voordelen met zich meebrengt. Ook wel het ‘Runfulness’ effect genoemd. We nemen je mee in de wetenschappelijke kijk op dit verschijnsel en vertellen je hoe je 100.000 euro kunt winnen met jouw ideeën die zijn ontstaan tijdens het hardlopen.

Research

In samenwerking met neurowetenschapper Olivier Ouillier heeft hardloopmerk Brooks de afgelopen maanden een pilotonderzoek uitgevoerd om de effecten van hardlopen wetenschappelijk te verklaren. Met bijzondere inzichten tot gevolg. Het blijkt namelijk dat hardlopen in de hersenen leidt tot een afname van stress en focus. Precies wat wij mensen nodig hebben na een lange dag hard werken, of op het moment dat je hoofd overstroomt van alle to do-lijstjes, prikkels en chaos. Uit het onderzoek kwam nog iets heel interessants naar voren. Namelijk dat wanneer de afname van stress en focus tegelijkertijd gebeurt, we een gemoedstoestand bereiken waarin we ons losmaken van de wereld. We komen in een flow, die ervoor zorgt dat we alles waar we ons zorgen over maken even los kunnen laten. Brooks noemt dit verschijnsel dus het Runfulness effect.

Run fund

Wanneer je de Runfulness staat van zijn bereikt, ontstaat er ruimte voor creativiteit. Je zet je zorgen namelijk aan de kant, waardoor er ineens ruimte komt om je creatieve geest de loop te laten gaan. Ontspanning neemt de plaats van onrust in en de ideeën borrelen op. Daarom lanceert Brooks het ‘Run fund’. Een fonds dat is bedoeld om creatieve en inspirerende ideeën die tijdens de Runfulness zijn ontstaan tot leven te brengen. Alle creatieve brainwaves die ontstaan zijn tijdens je dagelijkse hardloopsessie kun je nu dus een kans geven. Het beste idee wordt beloond met 100.000 euro. Vier andere ideeën worden beloond met ieder 25.000 euro. Waag de kans, want wie weet is jouw hardloopsessie voor veel meer goed geweest dan je zou verwachten.

Lees ook:  Odlo I-Thermic: nooit meer kou op de piste

Aanmelden kan tot 21 maart.

0 comments on “Hoe je met hardlopen een (creatieve) staat van ‘Runfulness’ kan bereiken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *