Fietsroutes met de Gazelle Makki, afl.1 Amsterdam -> Muiderslot [VIDEO]

Fietsroutes met de Gazelle Makki, afl.1 Amsterdam -> Muiderslot [VIDEO]

Wisten jullie dat de bakfiets pas sinds 1990 op het fietspad mag rijden? En vanaf midden jaren ’90 begon het langzaam populair te worden om er je kids in te vervoeren (daarvoor was het gebruik met name bedrijfsmatig). En nu, inmiddels zo’n 25 jaar later is de bakfiets haast niet weg te denken binnen de fietswereld. Toen ik zo’n 8 jaar geleden verhuisde naar Amsterdam, ging er dan ook een ‘bakfietswereld’ voor me open. Waar ik toen nog geen kinderen had en dacht nooit zo’n typische een ‘bakfietsmoeder’ te worden, ben ik er nu juist super blij mee (iets met overstag gaan en de dertig passeren ;-) ). Gazelle lanceert momenteel de Makki, een elektrische bakfiets, waarmee ik samen met mijn dochters de fietspaden mocht ontdekken rondom Amsterdam. Want dat een bakfiets praktisch is dat weten we, maar dat je er ook echt mooie tochten mee kan maken, dat is wellicht nog een beetje onbelicht. Helemaal met een elektrische bakfiets kan je prachtige, verre, tochten maken.

Fietsroutes met de Gazelle Makki, afl.1 Amsterdam -> Muiderslot [VIDEO]

Makki – in’s and out’s

Eerst even wat meer over de Makki. Gazelle heeft de Makki ontworpen met input van ouders en kinderen als uitgangspunt. Hierdoor is het geen gewone elektrische bakfiets, maar een urban bakfiets waar je elke keer weer met veel plezier gebruik van maken. Eén van de leuke dingen aan de Makki is de lage instap voor je kids. Zo kunnen ze makkelijk zélf in de bak klimmen. Qua comfort zitten er alle accessoires bij: een voorbank set, een Maxi Cosi adapter, een adapter voor een kinderzitje en een opberglade zorgen ervoor dat het hele spul mee kan. En met de regenhuif en de afdekhoes ben je beschermd tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast is de standaard erg fijn. Wanneer je de fiets van de standaard wilt halen, kan dat met een lichte duw van je voet. Bij onze oude, tweedehands bakfiets, was dat wel een ander verhaal…. Met een opgeladen accu kan je vervolgens ongeveer 60 kilometer rijden, flink wat dus. Ideaal om een mooie tocht te maken!

Lees ook:  5 x de leukste wintersportbestemmingen

Fietsroutes met de Gazelle Makki, afl.1 Amsterdam -> Muiderslot [VIDEO]

Fietsroute #1: Amsterdam – Muiderslot

De eerste route die we gaan fietsen is van Amsterdam naar het Muiderslot. Een extra bijzondere route omdat vroeger al, deze route belangrijk was. Het Muiderslot is rond 1280 gebouwd door Graaf Floris V. Wanneer je op weg gaat vanuit Amsterdam richting Muiden dan ontdek je het landschap langs de oude Diemerzeedijk, aangelegd in de 13e eeuw. Wij fietsten de route vanuit Amsterdam-Oost, waar wij wonen en vanaf daar is het zo’n 15 kilometer fietsen. Pak een goedgevulde picknickmand in, net als wij in de Makki meenamen en geniet van de route. Voor alle info en meer verwijzen we je graag door naar de website van het Muiderslot, waar de fietsroute helemaal staat uitgeschreven. Inclusief leuke (historische) weetjes!

0 comments on “Fietsroutes met de Gazelle Makki, afl.1 Amsterdam -> Muiderslot [VIDEO]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *