Fietsen met de Gazelle Makki bakfiets & Fietsroute #2 van Amsterdam naar de Geitenboerderij

Fietsen met de Gazelle Makki bakfiets & Fietsroute #2 van Amsterdam naar de Geitenboerderij

Gazelle lanceert momenteel de Makki, een elektrische bakfiets, waarmee ik samen met mijn dochters de fietspaden mocht ontdekken rondom Amsterdam. Want dat een bakfiets praktisch is dat weten we, maar dat je er ook echt mooie tochten mee kan maken, dat is wellicht nog een beetje onbelicht. Helemaal met een elektrische bakfiets kan je prachtige, verre, tochten maken. Vorige week presenteerden we al de eerste route; naar het Muiderslot. En vandaag route numero dos met de Makki: naar Geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos.

Fietsen met de Gazelle Makki bakfiets & Fietsroute #2 van Amsterdam naar de Geitenboerderij

Fietsroute #2: Amsterdam – Geitenboerderij

De route met de Makki naar de Geitenboerderij leidt ons vanuit Amsterdam-Oost via de Amstel richting Amstelveen. Het leuke van deze route is (ook als je uit andere richtingen komt), dat je van de drukke stadse wereld, langzaam de overgang ervaart naar het groen van het Amsterdamse Bos. Die afwisseling maakt dat er van alles te zien is onderweg. Zo fiets je langs de bosbaan waar je de roeiers kan bewonderen, kom je langs het Amstel Park (of je fietst er doorheen, ook leuk als extra stop) en kan je vogels spotten langs de rivier de Amstel. Na een kilometer of 14 kom je aan bij de geitenboerderij. Het laatste stukje kan je prachtig fietsen door de goed aangelegde fietspaden in het Amsterdamse Bos. Daar aangekomen wacht een grote boerderij, met heel veel geiten.

Fietsen met de Gazelle Makki bakfiets & Fietsroute #2 van Amsterdam naar de Geitenboerderij Fietsen met de Gazelle Makki bakfiets & Fietsroute #2 van Amsterdam naar de Geitenboerderij

Geitenboerderij Ridammerhoeve is een volledig biologische boerderij waar geitenmelk in de kaaskelder wordt verwerkt tot allerlei soorten kaas, yoghurt, karnemelk, boter, kwark en zelfs ijs. En leuk: alles is ook te koop in de boerderijwinkel. De kids kunnen de jonge geitjes voeren met een flesje melk en hun eigen eieren rapen in het kippenhok. En natuurlijk zijn er speeltoestellen. Het voelt alsof je ver weg van de stad bent, terwijl in werkelijkheid de stad hartstikke dichtbij is. Ideaal voor een super fietstocht voor jong en oud. Wil je de dag goed afsluiten? Ga dan nog een lekkere wafel of pannenkoek eten bij Boerderij Meerzicht, slechts op 5 minuten fietsen van de geitenboerderij gelegen.

Lees ook:  10 x dé verborgen strand pareltjes van Nederland (op Instagram)!

0 comments on “Fietsen met de Gazelle Makki bakfiets & Fietsroute #2 van Amsterdam naar de Geitenboerderij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *