Échte mannenfilms voor een avondklok-marathon

Échte mannenfilms voor een avondklok-marathon

Een van de grootste ergernissen die ontstaan nog vóór een avondje film kijken. Eindeloos zoeken op Netflix naar die ene goede film, die je op het moment suprême nooit kunt vinden. Vaak geen goed begin van je filmavond, waardoor je beter van tevoren al kunt bepalen welke film je gaat kijken. Blijft lastig, dus daarom maakte wij een overzicht met klassieke mannenfilms. Van die films die het opnieuw kijken meer dan waard zijn. Zo kun je je mannenavond goed beginnen, of je lief heel lief aankijken om samen een klassiekertje te kijken tijdens deze avondklok-avonden.

Fear And Loathing In Las Vegas

Een klassiekertje uit de jaren ’90. Journalist Raoul Duke gaat met zijn psychopatische advocaat Dr. Gonzo naar Las Vegas om daar een sportevenement te verslaan. Met een achterbak vol drugs beginnen ze aan een road trip op zoek naar The American Dream.

North by Northwest

Dé ultieme Hitchcock: een combinatie van humor, technische hoogstandjes en spectaculaire achtervolgingen. Deze ironische spionage- en avonturenfilm groeide uit tot een van de bekendste Hitchcocks. Cary Grant die de rol van reclameman Roger O. Thornhill vervult, speelt in deze film de sterren van de hemel.

Sand Castle

Na de invasie van Irak in 2003 wordt het peloton van een onwillige soldaat op een gevaarlijke missie gestuurd. Het watersysteem van een vijandig dorp moet gerepareerd worden. Deze film is een oorlogsthriller, die je vanaf minuut één in zijn greep houdt.

The Godfather

Deze mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De klassieker onder de klassiekers. Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito laat blijken dat hij niet gediend is van de drugshandel in zijn stad. Nadat Corleone bijna vermoord wordt, is zijn adviseur aan de beurt en wordt gekidnapt. Hij wordt op die manier gedwongen om de drugsverkoop goed te keuren…

Lees ook:  Vrijdag is het Wereld Slaapdag 2022. Maar hoe kan je nu beter slapen?

Southpaw

Een dramafilm die zich in en rondom de boksring afspeelt. Jake Gyllenhaal speelt de rol van bokser Billy. Op het hoogtepunt van zijn carrière stopt Billy. Na een tragisch ongeluk in zijn familie raakt hij langzamerhand alles kwijt: zijn vrouw, dochter en succes. Vanaf de bodem moet hij zich langzamerhand weer (letterlijk) overeind boksen.

Foto header via iStock, credits: IRINA KROLEVETC

0 comments on “Échte mannenfilms voor een avondklok-marathon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *