Duurzaam koffie shoppen met de Simon Lévelt koffiezak

Duurzaam koffie shoppen met de Simon Lévelt koffiezak

Biologisch en duurzaam zijn termen die je overal tegenkomt. De concrete invulling verschilt nogal per bedrijf. Simon Lévelt neemt duurzaamheid in ieder geval heel serieus. Niet alleen met premium biologische koffie, maar nu ook met een speciale koffiezak, waarmee je verpakkingsvrij kan winkelen.

Smaak zonder plastic

Als je kritisch naar koffieverpakkingen – en heel veel andere producten natuurlijk – kijkt, kan het allemaal wel wat minder milieubelastend. Het idee is natuurlijk dat de smaak van de koffie zo goed mogelijk behouden blijft. Maar dat kan heus wel zonder plastic zakken of aluminium cupjes. Simon Lévelt laat dat nu zien.

Sinds 1826

Ze lopen al een tijdje in de koffiewereld rond (sinds 1826). Klanten hadden al de kans om verpakkingsvrij te shoppen. Als je het sec bekijkt is verpakking eigenlijk alleen maar een vervoersmiddel. Eenmaal thuis gaat je koffie (of thee) toch meestal rechtstreeks een blik of pot in. Of maakt er direct een heerlijk bakkie van.

Duurzaam koffie shoppen met de Simon Lévelt koffiezak

Neem-gerust-je-eigen-verpakking-mee

De ‘Neem-gerust-je-eigen-verpakking-mee’ sticker zat dus al op de winkeldeuren. Om klanten een extra zetje te geven minder verpakkingen te gebruiken, introduceert Simon Lévelt een eigen katoenen koffiezak. Vanzelfsprekend duurzaam geproduceerd. Hiermee haal je tot 500 gram van je favoriete koffiebonen in de winkel. En ik zeg het uit eigen ervaring: het zwarte goud is ook na een reis in deze katoen koffiezak heerlijk. Zo gaan duurzaamheid en biologische kwaliteitskoffie prima hand in hand!

Lees ook:  IKEA meets LEGO, een toffe samenwerking voor jong en oud

0 comments on “Duurzaam koffie shoppen met de Simon Lévelt koffiezak

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *