Brillen die je ogen energie géven

Brillen die je ogen energie géven

Onze ogen worden op een dag vele uren blootgesteld aan blauw licht, dat computers, laptops, tablets en telefoons uitstralen. Naast dat de blootstelling aan dit soort licht schadelijk is voor je ogen, is het ook een enorme energienemer. Je zult vast weleens gemerkt hebben dat een dag achter je laptop je niet per se een energieboost geeft… blauw licht heeft namelijk ook invloed op je biologische klok, en kan daarom je slaapritme verstoren. Met een continue vermoeidheidsgevoel als gevolg. Daarom is het tijd om onze ogen wat extra liefde te geven.

Van klacht naar rust

Blauw licht is zoals je iedere dag kunt zien altijd en overal om ons heen. Het licht wordt hoofdzakelijk gevormd door de zon. Door de mate van energie is dit natuurlijke blauwe licht niet schadelijk voor onze ogen. Blauw licht afkomstig van schermen heeft wel een negatieve invloed op onze ogen. We noemen dit ook wel hoogenergetisch blauwlicht. Vooral wanneer we de schermen dichtbij onze ogen houden, krijgen ze het zwaar te verduren. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je in bed nog even een serie kijkt, je Instagram-feed door scrolt als je net wakker wordt of gedurende de dag steeds dichter naar je laptop kruipt om alles goed te kunnen zien. Veel mensen ervaren op den duur klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, slecht slapen of droge ogen.

Bescherming

Door de computerbril te dragen, knijp je minder met je ogen, waardoor je ook minder hoofdpijn zult ervaren. Je geeft daarmee niet alleen je ogen, maar ook je hoofd rust. Speciale lenzen in de bril zorgen ervoor dat de blauwlicht- en UV-straling gefilterd wordt. Dit zal uiteindelijk een positieve werking hebben op zowel je geestelijke als lichamelijke welbevinden. Het fijne aan een computerbril is dat je de brillen ook zonder sterkte kunt bestellen. Het dragen van een beeldschermbril is puur een bescherming voor je ogen. Extra hard nodig in deze coronatijd, waarin er nèt wat vaker een middagwandeling bij inschiet en Netflix overuren draait na het ingaan van de avondklok.

Lees ook:  5 x herfstige uitstapjes in de Benelux

Brillen die je ogen energie géven

Need to have

Er zijn verschillende merken waar wij heel gelukkig van werden tijdens onze zoektocht naar de hipste computerbril. Zo heb je bij Polette al brillen vanaf €30 en komt er maar €15 euro bij wanneer je kiest voor een beeldschermbril. Je ogen liefde geven hoeft dus helemaal niet veel te kosten. Er zit voor iedereen een geschikt montuur bij. Het brillenmerk Charlie Temple is er ook een die onze aandacht trok. Online je bril bestellen, hoe makkelijk is dat? Last, but nog least: Kapten & Son. Hippe designs, waar je een fashion statement mee uitdraagt. Verdiep je eens in de mogelijkheden en geef je ogen de liefde die ze verdienen.

0 comments on “Brillen die je ogen energie géven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *