Authentieke producten uit het hart van het Ecuadoriaanse Andes gebergte - EcuaFina

Authentieke producten uit het hart van het Ecuadoriaanse Andes gebergte

Sinds haar eerste voetstap op Ecuadoriaanse bodem was de oprichtster van EcuaFina, Rebecca Braak, verliefd op het land, haar mensen, de rijke cultuur én handgemaakte producten. EcuaFina betekent dan ook letterlijk: de mooiste (fina) producten uit Ecuador. Deze producten (vaak gemaakt van zachte alpaca wol) zijn onder andere plaids, sweaters, hoeden maar ook kettingen.

Van oudsher worden deze producten gemaakt door de Quichua indianen die in het Andes gebergte wonen en leven door handel te drijven van eigen gemaakt koopwaar. Ze dacht dat deze prachtige producten ook menig Europees huishouden zou kunnen ver(kleur)rijken. En zo begon het idee te broeien voor een eigen winkel. Maar, dan wel op een manier die bij Rebecca past: direct contact met de wevers en voor een eerlijke prijs.

Authentieke producten uit het hart van het Ecuadoriaanse Andes gebergte

Fair Trade en Direct Sourced

Veel mensen zijn tegenwoordig bekend met termen als Fair Trade en maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar Rebecca zorgt er persoonlijk voor dat deze concepten worden nageleefd voor EcuaFina. Hoe? Rebecca spendeert een groot deel van het jaar in Ecuador en staat dan in direct contact (direct sourced) met de ambachtslieden.

Als klant van EcuaFina koop je daardoor niet alleen een mooi plaid of product. Je draagt op een heel directe manier bij aan het leven van een Ecuadoriaanse vakman of vakvrouw. Super mooi dus!

In januari 2019 kwam Rebecca haar droom uit en is de EcuaFina Travel Concept Store in Zutphen geopend. In 2021 zijn er nieuwe productlijnen bijgekomen zoals luxe producten van 100% alpaca wol, native kussentjes en alpaca native plaids in nieuwe designs.

Lees ook:  Musthave: dit volledig afbreekbare mondmasker van Masuku

WINNEN!

We mogen onder onze lezers één van de EcuaFina prachtige plaids weggeven. Op onze Instagram-pagina kan je lezen hoe je hier kans op maakt!

0 comments on “Authentieke producten uit het hart van het Ecuadoriaanse Andes gebergte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *