Welke woonstijl past bij mij?

by Redactie

De woonstijlen

De woonstijlen Industrieel, Landelijk, Modern, Retro en Scandinavisch kennen we allemaal. Als we nou eens aan jou vragen welke woonstijl jou het meeste aanspreekt, kan jij dan kiezen? Waarschijnlijk kies je van verschillende sferen, items uit die jouw voorkeur hebben.

Laten we vooropstellen dat dus niet iedereen specifiek één bepaalde voorkeur heeft. Door juist verschillende woonstijlen met elkaar te mixen ben jij uniek! Zorg daarbij wel voor dat het een goede combinatie is. Zo kun je gerust Industrieel met Scandinavisch matchen of een retro kastje in jouw strak moderne interieur toevoegen. Daarnaast zijn er door de jaren heen diverse stijlen bij gekomen. Denk bijvoorbeeld aan Eclectisch, Romantisch en Bohemian.

Vaak kun je de stijlen associëren met bepaalde merken. Zo verkoopt Richmond Interiors  luxueuze en chique items die goed passen bij de moderne woonstijl. Kave Home daarentegen profileert zich wat meer op de Scandinavische markt. Dit maakt het zoeken naar dé perfecte meubels ietsjes makkelijker.

Woonruimtes

Ook ruimtes op zich zelf geven je vaak een duwtje naar een bepaalde richting. Zo zie je bijvoorbeeld in een loft sneller de industriële woonstijl naar voren komen. Er is ruimte en een open sfeer voor de wat zwaardere materialen en kleuren. Heb je iets minder ruimte? Dan zou de Scandinavische of Bohemien stijl goed passen. Werk met lichte rotan materialen en decoreer met veel planten. Heeft jouw woning meerdere hoekjes, des te leuker! Je kunt gaan spelen met elementen en zo verschillende sferen neerzetten. Zo daagt elke hoek je weer uit om even een kijkje te nemen. Pas de kleuren van de wanden aan naar de sfeer die je neer wilt zetten.

Lees ook:  Hoe style je de binnenkant van je auto?

Ook jouw persoonlijkheid weerspiegelt

Niet alleen de ruimte, maar ook jij als persoon weerspiegelt vaak een bepaalde stijl. Even een voorbeeld;

Een stoere man die met zwaar geschut werkt zal, hoogstwaarschijnlijk, niet zo snel voor de Scandinavische invloeden gaan, velvet eetkamerstoelen nemen en een salontafeltje van een licht materiaal. Nee, hij gaat voor de stoere industriële salontafel afgewerkt met robuust hout en een zwart stalen onderstel. Jouw levensstijl zegt dus meer dan je denkt. Grappig is dat eigenlijk!

Maak een moodboard

Vind je het lastig om te beginnen en heb je geen idee in welke hoek je het moet zoeken? Maak een moodboard! Verzamelen afbeeldingen, foto’s en materialen die jou aanspreken en maak een mooie compositie. Creëer een sfeer- en kleurcollage die alles weergeeft wat jij prettig vindt en wat volgens jou niet te missen is in het interieur. Zo heb je een houvast voor jezelf en vanuit daar kun je op zoek gaan naar de juiste meubels.

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy