Valentijn 2021: opa, oma en (schoon)ouders blijken dit jaar de echte Valentijn!

Valentijn 2021: opa, oma en (schoon)ouders blijken dit jaar de echte Valentijn!

Ondanks alles blijkt maar weer eens dat liefde altijd zal zegevieren. In tijden van corona is de liefde namelijk springlevend, zo blijkt uit onderzoek van PostNL. Meer dan de helft van de Nederlanders zegt dit jaar Valentijn aan te grijpen om extra liefde te geven aan mensen die dat nodig hebben. Naast de eigen partner hebben vooral ouders, en opa en oma onze liefde nodig, blijkt uit het onderzoek. Slechts een kleine 10% van de Nederlanders grijpt Valentijnsdag aan om een geheime liefde wat extra aandacht te geven.

De eigen partner staat bij ruim de helft van de Nederlanders centraal tijdens Valentijnsdag. Maar opvallend genoeg verdienen dit jaar opa en oma (19 %) én (schoon) ouders (30 %) óók extra aandacht. Vooral jongvolwassenen (tot en met 30 jaar) denken tijdens Valentijn dit jaar aan hun grootouders (37 %) en ouders (45 %).

Geheime Valentijn liefde

Van de 56 tot 69 -jarigen zet 12 % hun geheime liefde in het zonnetje. Daarmee scoren ze hoger dan gemiddeld. In het oosten van ons land heeft een kleine 5 % van de mensen een geheime liefde, die deze Valentijnsdag kan rekenen op extra dosis liefde. Een stuk minder dan in de grote steden, daar geven twee keer zoveel mensen hun geheime liefde wat extra aandacht.

Kaart of filmpje

Bijna de helft van Nederlanders hoopt dit jaar zelf een Valentijnskaart te ontvangen. Die kans is aanwezig, want een bijna even grote groep is van plan dit jaar een Valentijnskaart te versturen. Het versturen van een kaartje heeft ook de voorkeur van 36 % van de Nederlanders. Toch is er ook kans dat ze een telefoontje krijgen: 27 % betuigt zijn liefde via videobellen of door het maken van een filmpje. Een op vijf Nederlanders pakt uit en stuurt een cadeautje, zoals chocolade.

Lees ook:  6 x deze kunsttentoonstelling MOET je deze zomer bezocht hebben!

Foto header via iStock, credits: photoguns

0 comments on “Valentijn 2021: opa, oma en (schoon)ouders blijken dit jaar de echte Valentijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *