Thuiswerken: de aanschaf van een printer, waar moet je op letten?

by Redactie

Nu we al bijna een jaar aan het thuiswerken zijn, merken we dat het wel erg fijn is om goede kantoorspullen in huis te hebben. Waar de faciliteiten op je kantoor altijd direct voor handen waren, is dat immers thuis vaak wel anders. Zo ook met een printer. En om nu voor elk printje naar de copyshop te gaan, dat is ook niet de meest handige aangelegenheid. Omdat bij de aanschaf van een printer meer komt kijken dan je waarschijnlijk denkt, geven wij je in dit artikel wat tips mee:

Type printer

De eerste stap is het kiezen van het type printer. Er zijn namelijk meerdere type printers op de markt, die allemaal weer andere plussen en minnen hebben. Als je bijvoorbeeld veel foto’s af wilt drukken thuis, dan is een inktjetprinter aan te raden. Hiermee kan je hoge kwaliteit afbeeldingen afdrukken dankzij de vloeibare inkt die de printer gebruikt.

Is het vooral belangrijk dat je veel (en goed leesbare) teksten kan uitprinten, dan is een laserprinter de beste keuze. Ook handig als je echt grotere hoeveelheden moeten printen, wanneer je kijkt naar het kostenplaatje wat betreft papier en inktgebruik. Sowieso is het aanschaffen van cartridges en inktpatronen iets waar je wel even onderzoek naar moet doen. Zo zijn er alleen al voor HP cartridges heel wat opties.

Naast bovenstaande modellen kan je ook nog kijken wat mogelijk is wat betreft draadloos (wifi) printers en multifunctionele printers. Die laatste is vooral handig omdat je daarmee ook kan scannen, printen en vaak zelfs ook nog faxen. Een draadloze variant is natuurlijk sowieso iets van deze tijd én slim als er meerdere mensen gebruik maken van dezelfde printer.

Lees ook:  Bankzaken; een goed geïnformeerd mens telt voor twee!

Onderhoud

Wanneer je de juiste printer hebt aangeschaft is het zaak deze goed te onderhouden. Iets wat veel mensen helaas nalaten. Net als je koffiezetapparaat, heeft je printer ook af en toe een onderhoudsbeurt nodig. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je printkoppen na verloop van tijd zijn uitgedroogd. Maar ook kan er stof in je printer terecht komen. Je printer stofvrij maken (en houden) is dus zeker belangrijk. Overigens kan je hiervoor ook een onderhoudsmonteur laten langskomen. Iets wat de investering zeker waard is!

Foto header via iStock, credits: archideaphoto

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy