Interieurtips die voor ieder huishouden werken

Interieurtips die voor ieder huishouden werken

Van al dat binnen zitten krijg je spontaan zin om het een en ander aan je huis te veranderen. Iedere dag naar hetzelfde interieur kijken kan namelijk nogal gaan vervelen. Het hoeft helemaal niet lastig te zijn om wat verandering in huis aan te brengen, zonder direct je hele huis overhoop te halen. Als je zoveel mogelijk binnen moet blijven is het namelijk wel zo fijn om verandering te creëren en geen extra chaos te te krijgen. Met deze interieurtips creëer je een stijlvolle verandering in huis en kun je samen met het gezin lekker gaan klussen en opruimen, in plaats van het zoveelste potje Monopoly spelen.

Groen

Een tip die terug blijft komen, maar ook écht werkt voor ieder huishouden: haal buiten naar binnen. Door het toevoegen van planten in je kamer, creëer je een fijne, groene sfeer. Maar naast dat planten goed werken voor de sfeer in huis, brengen ze nog veel meer voordelen met zich mee. Zo zorgen planten voor een schone lucht in huis. Kooldioxide wordt door de planten omgezet in zuurstof, waardoor de kwaliteit van de lucht verbeterd wordt. Ook zorgen planten voor een betere akoestiek en worden achtergrondgeluiden geabsorbeerd. Daarnaast verminderen planten de kans op hoofdpijn, zijn ze goed voor je humeur en voorkomen kamerplanten allergieën. Genoeg redenen om wat planten in huis te halen dus. Heb je geen groene vingers? Lees hoe je je kamerplanten wat meer liefde kan geven in deze tijd, zodat ze het ook bij jou thuis een tijdje volhouden.

Lees ook:  Met een deux chevaux door de zonnebloemvelden

Klinken

Je pakt ze iedere dag vast, zonder na te denken. Maar ook de deurklinken kunnen in huis nogal wat verschil maken. Stijvolle deurklinken van Mooi Deurbeslag Matzwarte deurklinken passen goed in een huis met een industriële vibe. Zilveren deurklinken passen juist weer goed bij een huis met een klassieke uitstraling. Om rust en stijl te creëren in huis is het verstandig om door het gehele huis dezelfde klink-stijl aan te houden. Met deurklinken van De Oude Deurklink zorg je ervoor dat je consistentie behoudt zorg je ervoor dat je consistentie behoudt én je huis tip top afgewerkt is.

Ruimte

Ook als je in een huis met weinig vierkante meters woont, kun je alsnog veel ruimte creëren. Het gevoel van ruimte hebben, geeft je ook meer ruimte in je hoofd. De eerste stap om ruimte te creëren is – je raadt het al – opruimen. Wanneer je overal troep hebt liggen, ziet je woning er meteen een stuk minder ruim uit. Plan een opruim-dag in tijdens deze lockdown en gooi alles weg dat je het afgelopen jaar niet meer gebruikt hebt. Dit zal veel ruimte opleveren, zowel in je huis als in je hoofd. Een andere tip om ruimte te creëren is het ophangen van planken. Door het ophangen van planken voorkom je dat er rommel op de grond of op de tafel ligt.

Foto header via iStock, credits: FollowTheFlow

0 comments on “Interieurtips die voor ieder huishouden werken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *