Interieur wiki: wat zijn paneelgordijnen?

Interieur wiki: wat zijn paneelgordijnen?

Wil je het interieur van je woning restylen en van een opkikker voorzien? Dan kun je dat op een slimme manier doen met en speciaal type raambekleding, namelijk paneelgordijnen. Maar wat zijn paneelgordijnen precies voor soort raamdecoratie? En wat maakt dit type raamgordijnen zo bijzonder? In dit artikel lees je de antwoorden op deze vragen, maar delen we ook een aantal praktische tips. Lees snel verder!

Paneelgordijnen zijn multifunctioneel

Paneelgordijnen zijn speciale gordijnen met brede, verticale panelen die via een rails over elkaar heen kunnen schuiven. De verticale banen vormen een mooi geheel en komen het mooist tot hun recht bij grote raampartijen. Qua raamdecoratie is dit type gordijnen de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege de uiteenlopende voordelen die deze zonwering te bieden heeft. De gordijnen zijn niet alleen erg praktisch in gebruik, maar ook decoratief en modern qua uitstraling. Wist je dat paneelgordijnen ook gebruikt worden als scheidingswand? Hierdoor kunnen paneelgordijnen voor meerdere toepassingen gebruikt worden.

Gordijnen die gemakkelijk te bedienen zijn

Gordijnen met panelen kunnen gemaakt zijn van stof, maar ook van PVC materiaal. Wat je kiest, is natuurlijk afhankelijk van jouw voorkeur. Gordijnen met panelen zijn eenvoudig te bedienen. Met een koord of met een afstandsbediening bepaal je snel hoeveel lichtinval wenselijk is en welke mate van privacy je wilt hebben. Door te kiezen voor een combinatie van lichtdoorlatende en verduisterende panelen, kun je met dit type gordijnen speciale lichteffecten creëren. Dat maakt een paneelgordijn ook geschikt als raamdecoratie voor in de slaapkamer.

Brede keuze aan kleuren, varianten en stijlen

Prettig aan gordijnen met een paneelsysteem is dat er voor elk soort interieur maatwerk mogelijk is. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos! Ook op het gebied van kleur en materiaalkeuze is er voor elk budget wel een geschikt gordijn, want de prijzen zijn zeer uiteenlopend. De materiaalsamenstelling kun je ook zelf bepalen. Of je nu een landelijk ingericht interieur hebt, van een klassiek-romantische woonstijl houdt of een hypermodern, strak interieur wilt: jij vraagt, jij krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere stoffen laten combineren en zo een compleet eigen, uniek effect creëren. Heb je een paneelgordijn op het oog, maar twijfel je over de stof? Dan doet het deugd om altijd even advies te vragen bij de desbetreffende leverancier. Succes!

Lees ook:  Overnachten in de kleur van het jaar

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

0 comments on “Interieur wiki: wat zijn paneelgordijnen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *