Help, mijn laptop laadt niet meer op!

Help, mijn laptop laadt niet meer op!

Het kan een kleine ramp zijn, als je laptop niet meer op wil laden. Toch zal het niet altijd betekenen dat hij een vervanging toe is. Niet zelden worden problemen met het opladen van een laptop veroorzaakt door andere zaken dan de laptop zelf, of is het slechts een klein onderdeel dat dienstweigert.

Heb je de juiste oplader?

Probeer je je laptop op te laden, maar werkt dit niet? Kijk dan om te beginnen eens goed of je wel de juiste oplader gebruikt. Misschien heb je per ongeluk de oplader van een andere laptop of een heel ander apparaat erin gestopt. Dat is geen handige keuze. Iedere computer komt met een eigen oplader, en het valt zeer aan te raden om deze ook echt te gebruiken. Zo weet je zeker dat de stroom die uit het stopcontact komt in de juiste sterkte naar je laptop wordt doorgezet. Heb je een HP laptop maar gebruik je een Lenovo oplader, bijvoorbeeld? Dan heb je die garantie niet. Kijk bij problemen dus altijd goed of je wel de juiste oplader gebruikt. Is dat niet het geval, ga dan op zoek naar de juiste, terwijl je ondertussen heel hard hoopt dat het gebruik van de verkeerde oplader geen schade aan je laptop heeft veroorzaakt.

Zit de stekker er goed in?

Het is nogal een inkoppertje, maar check als je laptop niet op wil laden altijd of de stekker van de oplader er wel goed in zit. Zowel aan de kant van de computer als aan de kant van het stopcontact kan hij net een beetje verkeerd zitten, wat ervoor kan zorgen dat je apparaat niet op wil laden. Natuurlijk overkomt jou dat nooit, en ligt het probleem daar echt niet aan, maar controleer het toch maar even. Niet zelden blijkt bij contact met een helpdesk toch echt het probleem bij dat stopcontact te liggen, namelijk.

Lees ook:  Hoe ‘land’ je weer in Nederland, maar houd je toch het vakantiegevoel vast?

Is het de accu of is het de laptop?

Als je laptop dienstweigert, dan kan dat aan verschillende zaken liggen. Laadt je computer niet meer op, dan kan dat aan de oplader liggen of aan de laptop accu. Wil hij helemaal niet meer werken, ook als je zeker weet dat de oplader en de accu nog in orde zijn, dan is het de computer zelf die het probleem is.

Het is soms best lastig om te bepalen wat het probleem is. Wil een laptop tenslotte niet meer aan, ook niet als je hem aan de oplader aansluit, dan kun je lastig inschatten of het nu de accu of oplader is of de computer zijn geheel. In dat geval is het goed om dit na te laten kijken door een expert, zodat je zeker weet dat je niet je computer weggooit terwijl alleen de oplader kapot is.

Foto header via iStock, credits: Blackzheep

0 comments on “Help, mijn laptop laadt niet meer op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *