Dit zijn onze favoriete lente gerechten

by Redactie

Nu de sneeuw is weggetrokken, lacht de lente ons tegemoet. Nog maar even en dan kunnen we weer genieten van heerlijke warme zonnestralen op onze huid. Een laagje minder aan wanneer we naar buiten gaan. En op ons bord ’s avonds de lekkerste, lichte, kleurige lente gerechten.

Typische lentegroenten zijn onder andere rabarber, asperges (natuurlijk!), raapstelen, spinazie en pastinaak. Het mooie is, dat wanneer je mee eet met de groenten van het seizoen, je ook nog eens hartstikke duurzaam bezig bent. Naast dat het vanzelfsprekend super gezond is. Wij geven in dit artikel drie van onze favoriete lente gerechten prijs. Als oplossing voor de dagelijkse ‘wat te eten vandaag‘ struggle:

1. Raapstelensoep met ei en spekjes

Nodig:

– 300 gram raapstelen
– 2 kruimige aardappelen
– 1 liter tuinkruidenbouillon
– 2 sjalotjes
– 25 gram roomboter
– 200 gram spekjes
– 2 middelgrote eieren

Snijd de raapstelen en sjalotjes fijn. Schil de aardappelen en snijd ze ook klein. Bak de spekreepjes en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Kook de eieren hard in 7 minuten en snijd deze in plakjes. Verhit een pan met de boter en bak hierin kort de sjalotjes en de aardappelstukjes aan. Voeg de bouillon toe en laat 10 minuten zacht doorkoken. Voeg de raapstelen toe en laat nog eens een kleine 5 minuten meekoken. Pureer vervolgens de soep tot een mooi geheel. Schenk in een kom en garneer met de spekjes en plakjes ei. Voeg naar smaak peper en zout toe.

2. Quiche van groene asperges

Nodig:
– 1 pakje bladerdeeg
– 1 bloemkool
– 350 gram groene asperges
– 4 eieren
– 100 gram ricotta
– 150 gram zachte geitenkaas

Lees ook:  What's new on the coffee menu? Alle koffie trends van 2022/2023 op een rij!

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met de plakjes bladerdeeg (even laten ontdooien) en snijd het deeg wat over de rand valt weg. Maak de asperges schoon en kook kort in kokend water (ze moeten niet slap worden, blus ze daarom af met koud water). Kook de bloemkool en maak vervolgens met een stamper fijn. Breek de eieren in een kom en klop deze los met de ricotta. Voeg vervolgens de asperges, bloemkool, geitenkaas, wat zout en peper toe. Verdeel over het bladerdeeg en bak de quiche in ongeveer 40 minuten goudbruin in de oven.

Foto header via iStock, credits: robynmac

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy