De nieuwe Nissan X-Trail: ProPilot technologie, ruim, en perfect voor gezinsuitjes

De nieuwe Nissan X-Trail: ProPilot technologie, ruim, en perfect voor gezinsuitjes 

Met de nieuwe upgrades is de 2021 Nissan X-Trail niet alleen veel veiliger en gemakkelijker te besturen, maar ook nog eens ruimer en perfect geschikt om met de hele familie mee op stap te gaan.

Het vinden van een auto waar het hele gezin plezier van heeft is niet de makkelijkste klus. Je wilt niet alleen dat er genoeg ruimte is voor alle kids en eventuele viervoeters, maar ook nog dat het veilig én comfortabel is. De opgeknapte Nissan X-Trail lijkt precies aan die eisen te voldoen.

Specificaties

De Nissan X-Trail heeft een verbruik van 5,9 0 7,9 L (gecombineerd) en wordt aangedreven door een dieselmotor van 1,7 liter en een benzinemotor van 1,3 liter, en gaat tot 160 pK. De consumentenprijs is 37.360 euro.

ProPILOT

Het is geen geheim dat Nissan trots is op zijn expertstatus op het gebied van tech. Kunnen we bij dit model ook technologische snufjes verwachten? Jazeker. Zo is de X-Trail voorzien van ProPILOT: een besturingssysteem dat ervoor zorgt dat je op een veilige afstand van je voorligger blijft – die vooraf in te stellen is -, én ook altijd op het midden van de rijbaan rijdt. Door middel van Intelligent Mobility technologie past de auto zich direct aan aan zijn omgeving, bijvoorbeeld als de verkeersstroom langzamer of sneller gaat. Het systeem kan je auto zelfs laten stoppen wanneer je bijvoorbeeld in een file komt te staan (dit is ook wat liever voor moeder natuur!). Al met al zorgt dit ervoor dat je bewuster achter het stuur zit, en beter voorbereid bent op onverwachte situaties. Extra veilig dus!

Lees ook:  10 x de tofste fietsen van 2017

Oranje metallic

Met de prachtige ‘oranje Pearl’ metallic lak is het design opvallend en sluik. Verder zien we 18 inch zwarte lichtmetalen velgen en een donkere chromen V-vormige grille. Dit alles maakt de Nissan X-Trail tot een imposante SUV. Maar wat de aandacht vrijwel direct trekt is hoe ruim de wagen van binnen is. En dat komt grotendeels door de indeling van de zitruimte. Er is keus tussen een 5- of 7-zitter, speciaal met het oog op families. Bovendien draagt het glazen panoramadak bij aan het gevoel van ruimte en creëert het een fijne, lichte sfeer in de auto zelf. Wie op de achterste bank zit, zit hoger dan voorin (en heeft dus stiekem het mooiste uitzicht op de horizon). Overigens beschikt de 7-zitter over de optie om de kofferbakvloer simpelweg om te draaien voor nog meer extra opslagruimte. Voor iets meer geld krijg je al veel meer waar.

De nieuwe Nissan X-Trail: ProPilot technologie, ruim, en perfect voor gezinsuitjes

Gezinsauto

Alles bij elkaar opgeteld heb je inderdaad een echte gezinsauto. De kids op de achterbank vermaken zich prima met de extra ruimte – hoe klein ze zelf ook zijn. Mocht de batterij van de iPad op zijn, dan is er genoeg raam voor een potje ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’. En mocht er nou eens een situatie uit de hand lopen, dan is er alsnog geen reden voor stress door het fijne automatische besturingssysteem. De X-Trail kan tegen een stootje en is dus perfect voor een uitje met de hele familie.

De nieuwe Nissan X-Trail: ProPilot technologie, ruim, en perfect voor gezinsuitjes

0 comments on “De nieuwe Nissan X-Trail: ProPilot technologie, ruim, en perfect voor gezinsuitjes 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *