De nieuwe Ford Fiesta ST-Line is een sportieve supermini in mild hybride vorm

De nieuwe Ford Fiesta ST-Line is een sportieve supermini in mild hybride vorm

Op zoek naar een sportieve wagen die ook nog eens soepeltjes én groener rijdt? Kijk dan eens naar de Ford Fiesta ST-Line. Het geliefde model heeft een nieuw jasje gekregen en de smart tech voordelen vallen direct op.

Altijd zuiniger en nuttiger

Je hebt hybride auto’s en niet-hybride auto’s. Maar wat is nu een mild hybride auto? Het is een perfecte tussenweg voor de stedeling die houdt van efficiëntie én het liefst wat groener rijdt. Waarom in de stad? De kans dat je remt én dan weer door moet is stukken groter dan op onbebouwde lange afstanden. En dit kost energie. De Ford Fiesta ST-Line is een uitstekend voorbeeld van zo een mild hybride auto.

De nieuwe Ford Fiesta ST-Line is een sportieve supermini in mild hybride vorm
Wij namen de Ford Fiesta ST-Line een weekend mee naar Friesland. Hier bij een stop in Zoutkamp.

De wagen is voorzien van een brandstofmotor zoals je die gewend bent maar krijgt ook hulp van een kleine elektromotor die functioneert als een soort generator. Het doel is om het vermogen op te voeren en de uitstoot te verminderen. Sta je bijvoorbeeld stil voor een stoplicht? Dan kan de brandstofmotor zichzelf uitschakelen. Zodra het groen wordt en jij op het gaspedaal drukt, slaat de verbrandingsmotor aan mét ondersteuning van de elektromotor. Minder hard werk, minder uitstoot! Bovendien laad je tijdens het rijden de 48 Volt accu automatisch op, en verspil je minder energie.

Makkelijk te bedienen

Het fijne aan de Ford Fiesta ST-Line is dat het toestel enorm makkelijk te bedienen is. En daar komen allerlei smart tech updates bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende rijmodi – Normal, Eco en Sport – die de gasrespons, het stuur en de schakeling beïnvloeden. Deze zorgen ervoor dat je overal flexibel rijdt. Met een paar drukken op de knop is je auto volledig aangepast aan de omgeving, en de rijervaring ook stukken beter – zelfs als je te maken hebt met onrustige weersomstandigheden. Nu ook met het koude weer, is het maar al te fijn om gebruik te maken van de Quickclear elektrisch verwarmbare voorruit. In plaats van het krabben van de sneeuw in de vroege morgen, lost dat probleem zich nu volledig zelf op.

Lees ook:  Arara fietslampen: veilig, kleurrijk én zonder batterij

De nieuwe Ford Fiesta ST-Line is een sportieve supermini in mild hybride vorm

En in de auto zelf blijft het lekker warm (met dank aan de Elektronische Automatische Temperatuur Controle). Deze supermini is niet voor niets sportief! Daar is dan ook aan gedacht bij de bouw van de remtechnologie. Er zijn dan misschien niet veel bergen in ons lage land, maar een sterke heuvel kan al gauw een uitdaging zijn voor een mini. Door de helling wegrijassistent is dat gelukkig geen probleem bij de Fiesta ST-Line. Bovendien is ook deze functie hartstikke handig op een gladde ondergrond (je rolt immers niet achteruit wanneer de remkracht op de wielen wordt gehandhaafd).

Sportief design

Los van de sportieve functies van de auto, ziet het ontwerp er ook heel sportief uit. De functie blijft voorop staan – wat bijvoorbeeld terug te zien is in de 19 verschillende opbergruimtes -, maar beperkt de vorm allerminst. Het met leer beklede stuur voelt stoer aan, en de sportstoelen zijn niet alleen comfortabel maar zien er ook nog eens strak uit.

Een groot voordeel is dat je het model volledig naar eigen smaak kan aanpassen. Van de kleur tot aan de interieuraccenten en bekleding. Wie georiënteerd is op zelfs de kleinste details, kan er eventueel ook voor kiezen om de stiksels van de stoelen te veranderen. Ook zijn er verschillende wielontwerpen en andere personaliseringspakketten beschikbaar. Al met al is het nieuwe jasje van de Ford Fiesta ST-Line een fijne optie voor een sportieve, duurzame auto voor in de stad.

0 comments on “De nieuwe Ford Fiesta ST-Line is een sportieve supermini in mild hybride vorm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *