De 3 beste tips om hoger te scoren met je website

by Redactie

Als er iets goed is voor je vindbaarheid binnen Google, dan is dat wel je SEO. Maar hoe zorg je er nu voor dat de SEO van jouw website op orde is? En misschien wel essentiëler: hoe verbeter je je SEO? Een stoomcursus Search Engine Optimization.

Waarom belangrijk

Een goede vindbaarheid van je bedrijf op internet is essentieel. Onder andere om potentiele klanten te bereiken én om je naamsbekendheid te vergroten. Met SEO probeer je op organische manier je Google ranking te verhogen. Nu denk je misschien, maar daar kan ik toch gewoon voor betalen middels het inzetten van SEA? Dat kan zeker, echter is het effect daarvan over het algemeen korte termijn. Waarbij SEO een lange termijn effect kent. Daarnaast krijg je van Google meer ‘waardering’ door organische optimalisatie dan voor betaalde. Hierbij een aantal tips hoe je dit kan aanpakken:

1) Goede content is key

Schrijven voor het web is een discipline an sich. Je moet met heel veel andere dingen rekening houden dan bij een ‘normale’ tekst. Denk aan de tone of voice (gericht en aangepast op de bezoeker van je website), kortere zinnen, alinea’s van maximaal 5 zinnen, gebruik van keywords, enz. Het is aan te raden om een tutorial SEO te volgen voordat je zelf aan de slag gaat. Zo weet je zeker dat je de plank niet misslaat.

2) Linkbuilding

Een ander belangrijk onderdeel van je positie binnen Google is linkbuilding. Door dit in te zetten werk je aan een duurzame verbetering van je website. Zorg dat andere websites (met bij voorkeur een hogere autoritaire ranking) linken naar jouw website. Daarvoor kan je bijvoorbeeld samenwerken met ALL the way UP. Dat is een bureau die bemiddeld tussen jouw website en andere websites. Dit zorgt uiteindelijk niet alleen voor betere SEO-scores, maar ook voor een groter bereik.

Lees ook:  Waan je op een tropisch eiland met deze spiced rum

3) Mobile friendly

Aangezien steeds meer en meer mensen online content benaderen vanaf hun mobiel is het super belangrijk om jouw website mobile friendly te maken. Het ontbreken van een mobielvriendelijke versie van je website kan een negatieve invloed hebben op de ranking van je site. Responsive design en een goede website snelheid zijn hiervoor onder andere essentieel.

Natuurlijk zijn bovenstaande tips slechts een onderdeel van het grotere SEO geheel. Maar als je hiermee al aan de slag gaat, kan je al heel wat klaarspelen. Good luck!

Foto header via iStock, credits: Chainarong Prasertthai

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy